$
בארץ

משפחת ורטהיימר מוכרת את להבים טכנולוגיות לפראט אנד וויטני

הפעילות כוללת 4 מפעלים, ובהם שניים בישראל. העסקה מוערכת במאות מיליוני שקלים. לפני שנה בדיוק מכרה משפחת ורטהיימר את שארית אחזקותיה בחברת ישקר לברקשייר האת'ווי של וורן באפט

גיל קליאן 14:5801.05.14

משפחת ורטהיימר מוכרת את חברת להבים טכנולוגיות לענקית התעשייה האמריקאית פראט אנד וויטני. הנהלת החברה הודיעה היום (ה') על המכירה ללקוחותיה, המוערכת במאות מיליוני שקלים. בהודעה ללקוחות כתבה החברה כי "משפחת ורטהיימר הייתה מעורבת בתעשית התעופה והחלל במשך יותר מ-45 שנים מוצלחות, וכעת היא מפקידה את חלקה בלהבים בידי אחת ממובילות התעשייה עולמית, חברת פראט אנד וויטני".

הפעילות כוללת ארבעה מפעלים, ובהם שניים בישראל. מדובר בהמשך המגמה של משפחת ורטהיימר למכור מניות בתחום התעשייה. המשפחה החזיקה עד כה ב-51% מלהבים, ואילו ב-49% החזיקה פראט אנד וויטני.

 

סטף ורטהיימר סטף ורטהיימר צילום: אביגיל עוזי

 

להבים הוקמה בנהריה בשנת 1968 על ידי חברת ישקר, אז של סטף ורטהיימר. החברה צמחה מלהיות ספקית של חיל האוויר לספקית של חברות ציוד תעופתי רבות ברחבי העולם. בשנת 1995 החלה להבים מנהריה את המסע שלה אל השוק העולמי. החברה יצרה שותפות בינלאומית עם חברת פראט אנד וויטני – שתי החברות הקימו חברה בינלאומית שריכזה תחתיה את המפעל מנהריה וכן מפעל דומה של פראט אנד וויטני בקולומבוס, ג'ורג'יה שבארה"ב.

 

כיום מעסיקה החברה מעל 2,000 עובדים בארץ, יותר מ-400 עובדים בארצות הברית ויותר מ-200 עובדים בסין.

 

תמורת המפעל הישראלי קיבל ורטהיימר 51% מהחברה הבינלאומית החדשה, ואילו פראט אנד וויטני קיבלה את ה-49% הנותרים. ההיגיון של העסקה הוסבר בכך ששני המפעלים החזיקו טכנולוגיות שונות למוצרים דומים, וכי למעשה המפעל האמריקאי תרם לישראלים ידע כיצד לייצר חלקים זהים באמצעות מתכות שונות ובכך להגדיל את מגוון המוצרים.

 

ב-1998 התרחבה השותפות למפעל נוסף בשיאן שבסין וב-1999 מפעל נוסף באזור תעשייה תפן בישראל. כיום מייצרת החברה להבים למנועים, קומפרסורים וטורבינות. בין לקוחותיה של להבים ניתן למנות את רולס רויס, סמסונג וג'נרל אלקטריק

 

במאי 2013 מכרה משפחת ורטהיימר 20% נוספים מחברת ישקר למשקיע וורן באפט ב-2 מיליארד דולר, לפי שווי חברה של 10 מיליארד דולר. ב־5 במאי 2006 רכשה ברקשייר האת'ווי של באפט 80% מישקר ב-4 מיליארד דולר במזומן, על פי שווי שוק של 5 מיליארד דולר וללא חברת "ישקר להבים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x