$
משפט

תיק החקירה נגד מנכ"ל יוטרייד, אביב טלמור, נסגר מחוסר אשמה

טלמור נחקר לפני כשלושה חודשים במפלג הונאה ת"א בחשד לקבלת דבר במרמה, לאחר שלקוח התלונן כי השקיע מאות אלפי שקלים בחברת המסחר האוטומטי בעקבות מצג שווא

תומר גנון וזוהר שחר לוי 11:4128.04.14
המשטרה סגרה את התיק נגד אביב טלמור, מייסד ומנכ"ל בית ההשקעות יוטרייד הפועל במסחר אוטומטי (אלגו טריידינג), שנחקר לפני כשלושה חודשים בחשד לקבלת דבר במרמה. מפלג חקירות הונאה תל אביב החליט על הסגירה בעילה של חוסר אשמה פלילית.

 

טלמור נחקר בעקבות תלונה של לקוח כי השקיע מאות אלפי שקלים ביוטרייד בעקבות מצג שווא שלפיו מדובר בהשקעה בטוחה. על פי אתר חברת יוטרייד, שמשרדיה ממוקמים במגדלי עזריאלי, היא מהחלוצות בישראל בתחום האלגו-טריידינג במט”ח, בסחורות ובמדדים, ופועלת בשיתוף פעולה עסקי עם בנקים ועם חברות פיננסיות בינלאומיות מהגדולות בעולם.

 

בספטמבר 2012 הוגשה תביעה של שני משקיעים ביוטרייד, יואל תבור וצבי ניצן, נגד טלמור והחברה שבה טענות הדומות לתלונה שהוגשה למשטרה, שכאמור נמצא שאין בה ממש. "תבור פגש בטלמור לפני מספר שנים", נטען בתביעה שמחכה לפתיחת שלב ההוכחות, "עת הוצע לו להשקיע כספים בפיתוח 'רובוט מסחר' אותו פיתח לטענתו טלמור, ובייחוד טען כי מדובר בהשקעה שתניב הכנסות בלבד, כלומר התשואה בהשקעה זו – 'מובטחת'. התובע דחה את ההצעה ואולם הנתבע המשיך לפנות אליו, כמעט מדי חודש, על מנת שזה ישקיע במערכת המסחר שטען שפיתח וכי מדובר במערכת 'מושלמת'.

 

טלמור. מכתב ההגנה: "תמיד ובכל מצב הקפידו הנתבעים להבהיר כי תחום המסחר המקוון האוטומטי הינו תחום עתיר סיכונים" טלמור. מכתב ההגנה: "תמיד ובכל מצב הקפידו הנתבעים להבהיר כי תחום המסחר המקוון האוטומטי הינו תחום עתיר סיכונים" צילום: יריב כץ

 

על פי התביעה "במהלך 2012 פנה טלמור שוב לתובע, וטען כי סיים את פיתוח הרובוט האחרון אשר כונה על ידו '103', אשר לטענתו הינו מושלם לחלוטין ומבטיח רווחים של 10% לחודש לפחות. כן הבטיח כי הרווחים הינם רציפים ומוכחים לאורך תקופת הרצה ממושכת מאוד. טלמור הציג מיני מצגים, כולם מתברר כיום מטעים, שגויים וככל הנראה לא אמיתיים כלל, וטען כי הרובוט מביא רווחים בטוחים של 10% לחודש או יותר. בשיחות שניהל טלמור עם התובע טען בפניו כי בשנה וחצי האחרונות לא הפסיד באף תיק של לקוחות ולא זו בלבד, אלא עושה לפחות 'עשרות אחוזים בשנה' ויותר".

 

תבור וניצן טוענים כי הם השתכנעו להשקיע בשל "הטעייתם באופן גס". על פי כתב התביעה "ניתן מצג שווא מטעה יומי, אף שעתי, מדי יום ולאורך זמן, המציג כי חשבון המסחר של התובעים ברווחים בלבד, וזאת חרף הפסדים קבועים, יומיים ורציפים אשר הסתכמו בהפסד של 10,000 דולר לתבור לאחר חודש וחצי מסחר בלבד, והפסדים של כ-14 אלף דולר בתקופה של חודשיים בתיק לניצן".

 

בכתב ההגנה שהגישו יוטרייד וטלמור הם טענו כי כתב התביעה "רצוף שקרים והצגת חצאי אמיתות, תוך שהתובעים מנסים להציג, בכל דרך פסולה, את הנתבעים כמפעילי 'מערכת של רמייה'. תמיד ובכל מצב הקפידו הנתבעים להבהיר כי תחום המסחר המקוון האוטומטי הינו תחום עתיר סיכונים, ודאגו להבהיר הסיכונים מהם, מבלי שניתנה כל 'הבטחת הצלחה'".

 

מבית ההשקעות יוטרייד נמסר בתגובה כי "אנו מברכים על כך שלא נמצא כל רבב בפעילות החברה".

 

.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x