המאבק בהון השחור: 143 מיליון שקל נגבו מחייבי מס בצפון
מסדרת מבצעים שערכה רשות המסים בחודשים האחרונים עולה כי 11% מהעסקים שנבדקו חשודים באי רישום הכנסות על ידי פקידי מס הכנסה
בסדרת מבצעי ביקורת שנערכו בחודשים האחרונים, כחלק מפעילות רשות המסים נגד מעלימי מס והון שחור, גבתה הרשות 143 מיליון שקל ועיקלה 51 כלי רכב. ממבצעים אלו עולה כי בממוצע 11% מהעסקים שנבדקו חשודים באי רישום הכנסות על ידי פקידי מס ההכנסה.
- רשות המסים תחילה: נציבות המדינה חתמה על נוהל רוטציה בתפקידי בכירים
- מנהל רשות המסים: "אנחנו רוצים לגרום לאווירה שכל אחד יוציא חשבונית"
- יום לאחר שנחקר ברשות ני"ע שם החשוד קץ לחייו
חלק מהמבצעים היו בתחום הנדל"ן. באופן כזה נתפס, למשל, תושב קריית שמונה המשכיר יחידות דיור, שלא דיווח למס הכנסה במשך ארבע שנים, כאשר הכנסותיו בשנים אלו הסתכמו ביותר מחצי מיליון שקל.
בחודש שעבר אמר מנהל רשות המסים, משה אשר, כי בכוונת הרשות לעשות תיקוני חקיקה כדי להכניס עבירות מס חמורות כעבירות מקור בחוק לאיסור הלבנות הון. בכנס איגוד החברות הציבוריות ופירמת רואי החשבון BDO זיו-האפט שנערך בבורסה לניירות ערך בתל אביב, אמר אשר: "זה יעזור לנו להתמודד עם העבירות בהיקפים הגדולים".
אשר התייחס גם להליך הגילוי מרצון בנושא מס של אזרחים ישראלים. "באו אנשים, אבל הבנו שזה רק קצה הקרחון. לכן אנחנו זקוקים לעוד מידע. קיבלנו רשימות עבודה על תושבים ישראלים והדברים האלה בעבודה. אנחנו מקווים להפוך את הנוהל לידידותי. נאפשר פנייה אנונימית בשלב ראשון כדי לוודא שאין לנו פרטים לגבי האיש.
לגבי המאבק בהון השחור, אמר אשר: "אנחנו רוצים לגרום לאווירה שכל אחד יוציא חשבונית. לכן יש ועדה בין משרדית לצמצום העסקאות במוזמן במשק. זה דבר מקובל באירופה. אנשים עושים עסקאות ענק במזומן ויש שם כנראה הון גדול שלא מדווח. המסקנות יפורסמו בקרוב. החובה תהיה גם על המוכר וגם על הקונה שהעסקה לא תהיה במוזמן".