שעות עבודה רבות עלולות להרוג אתכם
ידוע שבישראל עובדים יותר שעות מבמדינות מפותחות אחרות, אך כעת מסתבר שיש קשר בין מספר שעות העבודה לשיעורים גבוהים של מוות בגיל מוקדם. ב"אקונומיסט" פרסמו גרף שמראה את הקשר
- קרחים מכל הכיוונים: בישראל עובדים הרבה, מייצרים מעט - ולא מרוצים
- כמה שעות עבודה בשכר מינימום נדרשות בשביל כוס בירה?
- העבודה היא חיינו: באילו מדינות עובדים הכי קשה
המקרים האלו, של עובדים שמתים כתוצאה מעבודה אינטנסיבית הם נדירים, אך מסתבר שישנה התאמה משמעותית בין כמות העבודה ומוות בטרם עת. במגזין "אקונומיסט" פרסמו טבלה שמראה את הקשר שבין כמות שעות העבודה לבין מוות מוקדם.
המדד של מוות מוקדם בו השתמשו בגרף הוא "potential years of life lost" אשר מעריך את ממוצע השנים שאדם היה חי אם הוא לא היה מת בטרם עת. המדד (PYLL) נותן משקל רב יותר למוות בקרב צעירים. ככל שהערך של המדד גדול יותר - כך המצב גרוע יותר. הנתונים נלקחו מארגון ה-OECD.
באקונומיסט מציינים כי השקעת שעות רבות בעבודה מובילה לשיעורים גבוהים של מוות בגיל מוקדם יחסית. כבר ידוע ששעות עבודה ארוכות פוגעות בפרודקטיביות, ומדד אשר בדק את הקשר בין שעות העבודה לפריון בעבודה הראה שככל שעובדים יותר מספיקים פחות. בנוסף, ההנחה שעבודה מוגזמת אינה טובה לבריאות מקבלת חיזוקים משורה של מחקרים, שמקשרים בין שעות ארוכות ובריאות לקויה. לחץ, למשל יכול לתרום למגוון של בעיות כמו מחלות לב ודיכאון.
עם זאת, באקונומיסט מוסיפים שלא מדובר בקורלציה מושלמת: בחלק מהמדינות, לדוגמה בדרום קוריאה, התושבים אמנם עובדים שעות רבות אך במדינה הזו יש מקרים מעטים של מוות בטרם עת (במאמר מניחים כי הסיבה לכך היא התזונה הבריאה האופיינית לדרום קוריאה). אך אין ספק כי קיימת התאמה בין שני הגורמים.
בישראל אגב, עובדים יותר שעות מהממוצע במדינות המפותחות. ממוצע שעות העבודה בשנה במדינות ה-OECD הוא 1,700 ובישראל עובדים קרוב ל-2,000 שעות בשנה.