רוצים לעבוד בגוגל או באפל? אתם בטוחים?
גם במקומות העבודה שנחשבים הטובים ביותר בעולם יש עובדים לא מרוצים. בגוגל הם מתלוננים על כך הקושי להשפיע ולהתקדם, בפייסבוק על יחסי האנוש וחוסר פרטיות ובטוויטר על כך שיש יותר מדי מנהלים
- גלאסדור: טוויטר היא מקום העבודה הטוב ביותר בעולם
- סקר חדש: עובדי גוגל הם האופטימיים בעולם
- מבט מבפנים: איך מתקבלים לעבודה בלינקדאין?
מעצב המובייל, ג'ורדן פרייס אשר עבד באפל התפטר מהחברה וכתב על חוויותיו מהעבודה בענקית הטכנולוגיה בבלוג. הקבלה לעבודה באפל, עבור פרייס, הייתה לא פחות ממציאת משרת חלומותיו - אך עד מהירה, עבורו, החלום הפך לסיוט. לפי התיאור שלו אפל היא מקום עבודה די גרוע. זאת למרות שענקית הטכנולוגיה מדורגת במקום ה-35 ברשימת המקומות הטובים ביותר לעבוד בהם של אתר גלאסדור.
פרייס התפטר מעבודתו ויכול להיות שהתיאור שלו הוא של עובד ממורמר שהחליט לעזוב, אולי החוויה האישית שלו אינה מייצגת, ואולי הכול תלוי במחלקה הספציפית בה הוא עבד ובבוס הישיר. אבל יכול גם להיות שלמרות הדירוג הגבוה יחסית של אפל בין מקומות העבודה הטובים ביותר, המציאות קצת שונה.
לפי התיאור של פרייס שעות העבודה באפל הן נוקשות, מה שגרם לכך שהוא לא הצליח לראות את הבת שלו. בנוסף, הביורוקרטיה הפנימית גרמה לכך שלדבריו, לקח כמעט חודש עד שהוא קיבל סיסמאות על מנת שיוכל להתחבר למערכת בחברה. הוא גם התלונן על כך שהיו פגישות רבות אשר הפריעו לעבודה השוטפת. עם זאת, נראה שמה שבסופו של דבר הכריע את הכף, היה הבוס הישיר שלו אשר דיבר אליו בצורה מעליבה והתעמר בו ובחבריו לצוות. "הרגשתי כמו נער שעובד בעבודה גרועה ולא כמו איש מקצוע שעובד באחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם", הוא כתב.
גוגל – עובדים מוכשרים מדי
ענקית החיפוש גוגל גם היא מקום עבודה נחשק עבור רבים, ואף מדורגת במקום השמיני בדירוג של גלאסדור. עם זאת, גם במקום העבודה החלומי יש דברים שהעובדים לא אוהבים. במאמר שפורסם באתר Entrepreneur, נחשפו התלונות הנפוצות של עובדי גוגל על החברה. הדבר המתסכל ביותר עבור עובדי גוגל, כך נראה, הוא הכישרון שלהם. הרבה מהעובדים הם בעלי כישורי יתר עבור העבודה שהם עושים בסופו של דבר וזאת מכיוון שלגוגל יש את האפשרות לשכור את העובדים המוכשרים ביותר, גם עבור המשרות הזוטרות. טענה נוספת שחזרה אצל עובדים בגוגל הייתה שמדובר בחברה שהפכה לגדולה כל כך שהיכולת של עובד אחד להשפיע היא מצומצמת, כבר לא מדובר בסטארטאפ קטן. הגודל גם הוביל לתלונות על פוליטיקה של מקום העבודה והקושי להתקדם.
טוויטר – כאבי גדילה
טוויטר הגיעה למקום השני בדירוג מקומות העבודה הטובים ביותר של גלאסדור, אבל לפי הביקורות של עובדים על החברה, מסתבר שיש גם חסרונות בלהיות חלק מחברה כל כך מצליחה שגדלה במהירות. כמה מהעובדים התלוננו על כך שהצמיחה של החברה גרמה לכך שכבר אין את ההרגשה של עבודה בסטארטאפ ושמרגישים "כאבי גדילה" עם הקליטה של יותר ויותר עובדים לארגון. כמו כן, עובדים התלוננו על כך שבגלל שיש משרדים רבים, העובדים מרגישים מנותקים מהמטה בסן פרנסיסקו.
אחד העובדים כתב כי בחברה יש "אינפלציה של מנהלים והיררכיה" ושהתגמול אינו הוגן ומאוד לא אחיד. עובד אחר כתב שאמנם נוספו הרבה עובדים לחברה, אך לא ברור היכן וכיצד העובדים החדשים אמורים להשתלב.
פייסבוק - אין פרטיות
הרשת החברתית של מארק צוקרברג הגיעה למקום החמישי בדירוג מקומות העבודה הטובים ביותר בעולם, אבל גם שם מסתבר שלהצלחה יש מחיר – בעיקר עבור העובדים. לפי הביקורות של עובדי החברה באתר גלאסדור הצדדים הגרועים ביותר של העבודה בפייסבוק הם יחסי האנוש, סביבת העבודה של "אופן ספייס", הלחץ להצליח והפוליטיקה במקום העבודה.
אחד העובדים כתב כי "האיזון בין העבודה לבין החיים הפרטיים מצויין בפייסבוק אם החיים שלך הם פייסבוק". עובדים אחרים התלוננו על שעות העבודה הרבות ועל ריבוי של פגישות עבודה מיותרות.
לינקדאין - צמיחה על גב העובדים
רשת הנטוורקינג הגיעה למקום השלישי בדירוג מקומות העבודה הטובים ביותר של גלאסדור. בתור מקום עבודה שכל עיסוקו הוא קריירה ועולם העבודה נראה שלינקדין הצליחה לספק לעובדים משרות גמישות ולמשוך אליה עובדים מוכשרים. עם זאת, לפי הביקורות, בדומה לחברות אחרות שצמחו במהירות, גם לינקדין לא הצליחה לשמור על שביעות רצון העובדים בעת תהליך הגדילה. חלק מהעובדים התלוננו על כך שהתפקידים שלהם גדלו מעבר למידתם עם צמיחת החברה, והם נאלצים לבצע יותר מדי תפקידים. עובדים אחרים התלוננו על כך שאין הכשרה מספיקה בחברה ועל הפוליטיקה הארגונית. אחד העובדים כתב: "אם אתם לא יכולים לעבוד בסביבה משתנה שצומחת במהירות - זה לא המקום בשבילכם".