עיריית ראשון לציון: 66 מיליון שקל ל־300 יועצים
מבקר המדינה מצא כי "העירייה התקשרה בפטור גורף ממכרז עם יועצים ומתכננים בנימוק של מומחיות מיוחדת ויחסי אמון" אבל בפועל התגלה שההתקשרויות לא עומדות בפסיקות בג"ץ. עוד נמצא, כי היח"צן שניהל את קמפיין ראש העירייה זכה במכרז לדוברות
שפירא מצא כי עיריית ראשון לציון מעסיקה כ־300 יועצים ובין 2009 ל־2012 שילמה להם כ־66 מיליון שקל. "העירייה התקשרה בפטור גורף ממכרז עם יועצים ומתכננים בנימוק של מומחיות מיוחדת ויחסי אמון", אבל בפועל התגלה שההתקשרויות לא עומדות בתנאי העירייה ואף לא בפסיקות בג"ץ.
המבקר מפרט כי "העירייה התקשרה ללא מכרז עם חברת מועצה לשעבר (דוד אלימלך – ל"ג) לתפקיד ראש מינהלת רמת אליהו (שתפקידה לקדם ולפתח שכונה בעיר – ל"ג)". כאשר במכרז המשנה לתפקיד מנהלת מחלקת תיאום וביצוע היא לא מצאה מועמד ראוי, היא "התקשרה ללא מכרז עם משרד העוסק במתן שירותי פיקוח בתחום הבנייה", כאשר "השכלתם ומקצועם לא תאמו את דרישות הסף לתפקיד".
בתחום הדוברות התקשרה העירייה עם חברה חיצונית (ארד תקשורת – ל"ג) "בניגוד להנחיות משרד הפנים". שפירא מוסיף כי חברת התקשורת שימשה מנהלת קמפיין הבחירות של ראש עיריית ראשל"צ בנובמבר 2008. המבקר קובע כי ראש העירייה לא הצהיר על זיקתו לחברה ולא קיבל ייעוץ משפטי לגבי המהלך. בנוסף, הדוברת עצמה (טליה סומך – ל"ג) "שטרם מינויה לתפקיד שימשה נותן שירותים חיצוני לעירייה", ניהלה הליך קבלת ייעוץ למגזר הרוסי והמליצה לוועדה "לבחור בחברת התקשורת שבה עבדה בעבר, ובעשותה כן פעלה במצב של ניגוד עניינים".
מעיריית ראשון לציון נמסר בתגובה: "ראש העירייה דב צור הנחה להקים שני צוותי עבודה שיבחנו את כלל המלצות המבקר ויפעלו מיידית ליישמן".