$
מוסף 09.01.2014
מוסף 09.01.14

"ה-NSA בולשת גם אחרי נבחרי ציבור"

סוכנויות הביון, מתריעים פעילי זכויות אדם, מסרסות את הדמוקרטיה ומפרות את הפרטיות שלנו, אפילו כשאנחנו מתאמצים להגן עליה. לא בטוח שניתן לעצור את הסחף הזה

נמרוד צוק 08:0009.01.14
ביום חמישי, 6 ביוני 2013, נתן עיתונאי "הגרדיאן" לשעבר גלן גרינוולד את הדחיפה הראשונה לכדור השלג שלא מפסיק להתגלגל מאז: הוא פרסם לראשונה את מסמכי ה־NSA שקיבל מהמדליף אדוארד סנודן וגילה כי הסוכנות לביטחון לאומי שאבה במשך חודשים מידע על שיחות הטלפון של מיליונים מלקוחות חברת התקשרות ורייזון.

המשך הסיפור ידוע: סנודן, גרינוולד וכמה מבני משפחותיהם הפכו לאנשים נרדפים, שמצויים במעקב מתמיד ונאלצים להסתתר מידה הארוכה והנקמנית של קהילת המודיעין האמריקאית.

 

אדוארד סנודן. חשיפותיו הציגו קשרים אפלים בין גופי ממשל לבין ענקיות טכנולוגיה כמו גוגל, פייסבוק, מיקרוסופט ואפל אדוארד סנודן. חשיפותיו הציגו קשרים אפלים בין גופי ממשל לבין ענקיות טכנולוגיה כמו גוגל, פייסבוק, מיקרוסופט ואפל צילום: רויטרס

 

מידע סודי נוסף על פרקטיקות הריגול האלקטרוני מרחיקות הלכת והעצומות בהיקפן של ה־NSA ושל סוכנויות ביון אחרות ממשיך להיחשף, כולל תוכנית PRISM, שמאפשרת לממשל גישה לתכתובות המייל של מיליונים, אחותה הגדולה והמפחידה Xkeyscore, שיודעת לנטר גם סרטונים, תמונות, שיחות צ'ט ווידיאו, קבצים וסיסמאות, ותוכניות נוספות כמו Muscular, שבמסגרתן ה־NSA ומקבילתה הבריטית GCHQ צותתו לקווי התקשורת הראשיים שמחברים את מאגרי המידע של גוגל ויאהו לרשת.

 

החשיפות של סנודן הציגו קשרים אפלים בין גופי ממשל לבין ענקיות טכנולוגיה כמו גוגל, פייסבוק, מיקרוסופט ואפל: החברות סיפקו לסוכנויות גישה למידע פרטי של המשתמשים, לעתים מעבר למה שחויבו לו על פי צווי בית המשפט.

 

חברת האבטחה RSA, שאחראית לכמה מטכנולוגיות ההצפנה הנפוצות בעולם, אף החלישה במתכוון רכיבים במוצריה כדי ליצור "דלת אחורית" עבור ה־NSA. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ונשיאת ברזיל דילמה רוסף התגלו כיעד לציתות, מה שהפך למשבר דיפלומטי בינלאומי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x