$
ועידת תחזיות 2014
ועידת תחזיות מעודכן

ועידת התחזיות

נפתלי בנט: "האבטלה ירדה אבל השכר נמוך יותר לכל עובד"

שר הכלכלה אמר את הדברים בוועידת התחזיות 2014 של "כלכליסט" ויצא נגד הרגולציה: "זה קלסר במשקל 1.5 ק״ג שמכבידים על העסקים" והאוניברסיטאות: "מרבית הכלים באוניברסיטה לא מותאמים ליזמות"

נורית קדוש 15:1430.12.13

מגמת האבטלה בירידה מ-7% באוקטובר אשתקד ל-5.9% באוקטובר האחרון, אבל הנתון הזה מטעה כי יותר ויותר עבודות היום מעניקות פחות תמורה בשכר״, כך אמר היום שר הכלכלה, נפתלי בנט, בועידת התחזיות 2014 של "כלכליסט".

 

בנט המשיך: ״מדברים הרבה בימים האחרונים על גלי פיטורים ומצב חירום שנוצר בעקבות כך. אני רוצה להאיר זרקור על כך שיותר צעירים ישראליים צריכים לפנות ליזמות. עתיד מדינת ישראל תלוי בכך שיותר ישראלים יפנו ליזמות על פני הצטרפות לעסק קיים כשכירים״,  כך קבע שר הכלכלה נפתלי בנט.

 


 

לדברי השר בנט, בעיית התעסוקה לא נוגעת רק לשיעור המועסקים, אלא גם לשכרם: ״מדברים הרבה על יוקר המחיה ופחות על נומך המשכורות", אמר השר. לדברי השר בנט, גם בארה"ב הכלכלה מתאוששת אחרי המשבר כלכלי, אבל התעסוקה לא. ״יש בישראל הרבה אנשים שעובדים, אבל לא גומרים את החודש בגלל איכות המשרות. בנוסף, שוק התעסוקה השתנה: אם בדור ההורים שלנו התחילו לעבוד בגיל 21 והתקדמו כמו על מדרגות נעות בארגון עד מפנסיה, היום זה לא קיים יותר. אלו בשורות רעות וצעירים שבוחרים מסלול חיים וצריכים לרדת מהקונספט שימצאו עבודה טובה לכל החיים. לכן צריך לעבור מהסתמכות ליזמות״.

 

בנט. "עדיף לקחת קורס שמעניין אותך מללכת לאוניברסיטה" בנט. "עדיף לקחת קורס שמעניין אותך מללכת לאוניברסיטה" צילום: ענר גרין

 

השר בנט התייחס בדבריו לצורך לייצר הפרדה בהתייחסות המדינה לעסקים חדשים ולהתייחס אליהם בסבלנות והתחשבות. לשיטת בנט, יזמות היא עניין גנטי: ״יזמות היא קודם כל עניין גנטי ומנטליות. יש לנו את זה בדם עוד משחר ההסטוריה. כל הקמת המדינה היתה סביב הרוח היזמית.

הדבר השני הוא האווירה, ובישראל האווירה בחלקה חיובית אבל בחלקה מקשה כי מכים פה בראש״.

 

לדבריו, האוניברסיטאות אינן מכינות את הסטודנטים לעולם העסקים: ״דבר נוסף שצריך הוא אנשים עם כישורים. האוניברסיטה לא הכינה אותי ליזמות ומרבית הכלים באוניברסיטה לא מותאמים ליזמות. ההורים חייבים לדאוג שילדיהם ידעו אנגלית, כי ללא אנגלית לא ניתן להתקדם ובנוסף לקדם קריאה, זה יותר חשוב מאוניברסיטה.עד שלא יעשו שינוי, האוניברסיטאות מוערכות יתר על המידה. בעסק שלי, התארים לא עניינו אותי והיוו חצי אחוז מהשיקולים שלי בבחירת עובד״.

 

שר הכלכלה ציין עוד כי לעתים עדיף להסתפק בקורסים מקצועיים: ״כבר לא עובדת השיטה של ללמוד לתואר ולהסתפק בזה 60 שנה. כל החיים צריך ללמוד. הרבה יותר טוב ללכת לקורס מקצועי בתחום שמעניין אותך, על פני האוניברסיטה״.

 

בנט נגע גם לעניין המימון של יזמות ובהקשר זה ציין כי משרדו הגדיל את ערבות המדינה לעסקים קטנים עד ל-2.5 מיליארד שקל. ״על כל 2 עסקים שפונים, אחד מקבל ערבות מדינה ויכול לגשת לבנקים לקבל הלוואה״.

 

בנט הקדיש חלק ניכר מדבריו לפעילותו בנושא צמצום הרגולציה: "אני נגד רגולציה והרוב המוחץ בה הוא רע. יירטתי 40 הצעות חוק להגברת רגולציה מתחילת השנה. זה קלסר במשקל 1.5 ק״ג שמכבידים על העסקים. כל יזם צריך עורך דין רק בכדי להתמודד עם עודף הרגולציה. אנחנו לא ניתן להצעות חוק כאלה לעבור. עד עכשיו אנשי איתרו את כל עודף הרגולציה במשרד הכלכלה וכעת נרחיב את זה לתחומים נוספים״.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x