חצי שנת מאסר למשנה למנכ"ל מגדל שירותי בורסה לשעבר
מיכאל (מיקי) פוליצר שהורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירת מרמה והפרת אמונים בתאגיד, נקנס ב-400 אלף שקל
- מנהל הכספים של חפציבה הורשע בסיוע לגניבה, במרמה והפרת אמונים
- דני דנקנר הודה והורשע במרמה ופגיעה בניהול התקין של בנק הפועלים
- הברוקר עידו סמואל נידון ל-7.5 שנות מאסר בפועל
פוליצר, שכיהן בתפקיד בכיר במגדל שירותי בורסה ושימש כאחרי מסחר בתחום האג"ח, הואשם בנובמבר 2010 במספר עבירות של מרמה והפרת אמונים. על פי האישום, פוליצר פתח חשבון בחברה בה עבד ביחד עם גיסו, שמעון ליפינר. החשבון נרשם על שם גיסו, אולם הפרקליטות טענה כי פוליצר הוא שפעל בחשבון זה על פי שיקול דעתו, וברווחי החשבון חלקו השניים. פוליצר, נטען, הסתיר את המידע הזה מחברת מגדל, הסווה כל זיקה שלו לחשבון והסתיר את העובדה שהוא הנהנה העיקרי בחשבון ומצוי בניגוד עניינים.
כתב האישום מתאר עוד כיצד פעל פוליצר באופן תרמיתי ובניגוד לנוהלי החברה ולנוהלי הבורסה, כך למשל, דאג שבחשבונו יווצרו רווחים בלבד, תוך הפרת נוהלים שונים בחברה, תוך ניצול מעמדו הבכיר בחברה ותוך שימוש בחשבונות הנוסטרו של החברה וחשבון המעבר שלה. פוליצר, נטען עוד, רתם את חשבונות החברה כפלטפורמה לצורך עשיית רווחים בחשבון שנרשם על שם גיסו.
לפי כתב האישום המקורי הרוויח פוליצר מפעילותו סכום של כ-720 אלף שקל. במסגרת הסדר טיעון שהושג בין סנגורו של פוליצר, עו"ד אלון רון, לבין נציגי הפרקליטות, עוה"ד מאור ברדיצ'בסקי ואבי ארוניס ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות תל אביב, נמחקו כמה מהעבירות שיוחסו לו והוא הורשע, על פי הודאתו, בביצוע עבירת מרמה והפרת אמונים בתאגיד ובעבירה של רישום כוזב במסמכי תאגיד. לפי האישום המתוקן, פוליצר הרוויח מפעילותו סכום של 400 אלף שקל ומהם גרף לכיסו 300 אלף שקל.
בפרקליטות דרשו להטיל על פוליצר עונש משמעותי בדמות מאסר מאחורי סורג ובריח בשל החשיבות בהרתעה בעבירות מרמה והפרת אמונים, לצד זאת ציינו כי יש להתחשב בהודאתו של הנאשם, חיסכון בזמן ובמשאבים, לקיחת אחריות מצידו והפנמתו את חומרת המעשה.
השופטת: יש להעביר מסר חד משמעי
בא כוחו של הנאשם ציין בפני בית המשפט כי פוליצר לקחת מלכתחילה אחריות על מעשיו האסורים וכי השמטת רכיבים שהופיעו תחילה בכתב האישום, רכיבים המייחסים לו מרמה ופעולות נגד אינטרס החברה, היא שסללו את הדרך מבחינתו להודייה במעשים.
שופטת בית משפט השלום בתל אביב, מיכל ברק-נבו, גזרה על פוליצר חצי שנה של מאסר בפועל וציינה כי בעבירות "צווארון לבן" יש להעביר מסר חד משמעי כי פשיעה זו אינה משתלמת וכי העונש הראוי בעבירות מסוג זה הוא מאסר מאחורי סורג ובריח.
"הנאשם הודה בטרם הסתיים הליך ההוכחות וחסך בכך זמן ציבורי רב", כתבה השופטת בגזר הדין. "הוא הביע צער וחרטה כנים על מעשיו. יותר מכך - דברי החרטה מלווים בהסכמה לענישה ממשית, בדמות מאסר מאחורי סורג ובריח, ולענישה כלכלית ממשית, ההולמת ביצוען של עבירות כלכליות, וזאת לאחר שכבר החזיר כספים בשווי שהרוויח. חרטה שכזו מהווה חרטה אמיתית, שיש לזקפה לזכות הנאשם". לצד עונש המאסר, נקנס פוליצר ב-400 אלף שקל ונידון לחצי שנת מאסר נוספת, על תנאי.