ועידת הקיימות
מנכ"ל IBM ישראל: "בזכות הטכנולוגיה תוכנות העתיד יידעו לתת אבחנה עם הרופאים"
ריק קפלן: "היום הכל בנוי מבסיסי נתונים – דטה. דיברתי לא מזמן עם בכיר מסוכנות ביון והוא אמר לי שבכל יום שחולף יש לו יותר מסדי נתונים מכל עשור שהיה בעבר. זו אנליטיקה חדשה"
"אנחנו רואים המוני אנשים שעוברים לערים הגדולות בעולם ויודעים שצריך פתרונות לטפל במה שקורה בערים ואני לא מדובר רק על ערים שמארחות את האולימפיאדה או את אליפות העולם בכדורגל, זה חלק קטן. היום הכל בנוי מבסיסי נתונים – דטה. דיברתי לא מזמן עם בכיר מסוכנות ביון והוא אמר לי שבכל יום שחולף יש לו יותר מסדי נתונים מכל עשור שהיה בעבר. זו אנליטיקה חדשה", כך לדברי ריק קפלן, מנכ"ל IBM ישראל, בוועידת הקיימות לעסקים של "כלכליסט".
"בתוך IBM אנחנו חושבים איך לטפל באתגרים בכל התחומים, כולל בחינוך. יש כמה דוגמאות אבל בחרתי 3 נושאים: היום למשל רואים בערים המון מצלמות, אבל בכל הערים בעולם יש בסך הכל בן אדם שמסתכל על מסכים כל היום ומחפש בעיות. אנחנו פיתחנו כאן בארץ בחיפה מימד נוסף שמוביל את הווידאו הזה. למשל אם בפארק ליד הבית שלך חבורה של נערים עושה רעש אחרי 11 בלילה, אתה תתקשר למשטרה, אבל בעולם מתקדם הבעיה תופיע מיד על המסכים ולפני שתספיק להתלונן השוטר כבר יהיה שם.
"בהתקפת הטרור בבוסטון במהלך המרתון למשל, אם היו יודעים תיאור של חשוד לפני התקפת הטרור אפשר היה לחפש אותו בעיר באמצעות מנגנונים אוטומטיים ולמצוא את אלה שמתאימים לפרופיל שנקבע ולעצור את מיש שצריך. בניו יורק היה מקרה שבו ראו אוטו נעצר ליד מבנה חשוב רבע שעה ביום, איתרו את זה בניתוח וידאו ועצרו אותו על חשד בטרור.
ריק קפלן | צילום: ענר גרין |
"בעתיד הטכנולוגיה תעזור לנו גם ברפואה, הנושא של 'וואטסים' הוקם על ידי יבמ לטובת משחקי מחשב אבל הסבנו זאת לטובת הרופאים. רופא שיש וואטסן לידו יכול לקבל את כל הידע שקיים ברפואה. למשל כאשר הוא יושב עם פציינט ומזהה סימפטומים מסוימים הוא יוכל לדבר עם הוואטס, להגדיר את הסימפטומים ולקבל דיאגנוסטיקה. אנחנו מעריכים כי הדור הבא של המחשבים כבר יישב עם הרופאים ויתן את דעתו יחד איתם".