רבתם עם הבוס? כך תצאו מזה בשלום
שמרו על אופטימיות, כתבו מכתב התנצלות והמשיכו לעשות את עבודתכם בצורה הטובה ביותר; 6 עצות שיעזרו לכם להיחלץ מהמצב
האם קרה לכם ששיחה עם הבוס גלשה לחילופי דברים בטונים גבוהים? אולי חלקתם יותר מדי מידע או נכנסתם לעמדת התגוננות? ייתכן שאפילו השמצתם את מקום העבודה ואיימתם בהתפטרות. בכל מקרה, אין לכם סיבה להילחץ, באתר ביזנס אינסיידר פרסמו 6 עצות שיעזרו לכם להיחלץ מהמצב:
- איך לבקש העלאה גם כשהחברה הכריזה על הקפאת שכר
- אימרו לנו איך הבוס שלכם מתלבש - ונאמר לכם איזה מין מנהל הוא
- מה שפת הגוף שלכם אומרת לבוס
1. רדו לשורש הבעיה:
אם לדוגמא, יש לכם בוס מרושע, ואתם נקלעים לוויכוח לוהט שבו הוא מטיח האשמות עמומות, יהיה לכם קשה לצאת עם היד על העליונה. זה לא מספיק להחליט שהממונה עליכם טועה. בנסיבות כאלה מומלץ לשמור את המיילים הרלוונטיים או לתעד את ההתנהגות הבעייתית, כולל תגובות או שיחות המתייחסות לנושא המדובר. הישארו ענייניים, שימו לב לתאריך ולנושא, והחליטו לבד: האם אתם מגיבים ברגישות יתר? האם הפרשנות שלכם שגויה? האם בכלל מדובר במחלוקת אישית?
2. אל תכנסו ללחץ:
כולם טועים לפעמים, פועלים בלי לחשוב ונותנים לרגשות שלהם להשתלט. אלא אם כן פיטרו אתכם על המקום, אפשר לאמץ התנהגויות מתקנות שיעזרו ללבן לאחר מכן את העניין.
3. כתבו לבוס שלכם מכתב התנצלות, אך אל תתחנפו:
היו כנים, אך עם זאת אתם לא צריכים להביא לו קופסת שוקולד כמתנת התנצלות. גם אם טעיתם, מכתב או מייל התנצלות מספיק כדי להפגין את הבגרות שלכם והכבוד שאתם רוחשים לבוס. חשוב מכך, בזכות המכתב, הבגרות והכבוד שלכם יירשמו וייתועדו. אולם זכרו שעל אף הכנות אתם גם מנסים להגן על עצמכם. אם אתם חשים שפגעתם או זלזלתם בבוס שלכם מכתב התנצלות תמציתי הוא הפתרון המוצלח ביותר.
4. וודאו שאתם עושים כל שביכולתם להבטיח שהעבודה תצא הטובה ביותר:
אם נקלעתם למחלוקת רצינית עם הבוס שלכם, היא אינה חייבת לזלוג לכל תחומי חיי העבודה שלכם. פירוש הדבר, שעליכם עדיין לעמוד בלוחות הזמנים, לשאול את השאלות הנחוצות, להפגין יוזמה ובאופן כללי לנסות לצאת מהרשימה השחורה של הבוס. אם כבר למדתם לקרוא את ההתנהגות והרגשות של הבוס שלכם, התנהגו בהתאם.
5. שמרו על אופטימיות:
רק מכיוון שאתם מודעים לכך שחתול שחור עבר ביניכם לבין הבוס, אין זו סיבה לא לשמור על אופטימיות. לרוב התחושה החיובית נדבקת בכל הסובבים. היו נדיבים, חברותיים, פתוחים ומוכנים לעזור. לכולנו יש ימים שבהם אנחנו חשים פחות שמחים, אך נסו למזער את מספר הימים הללו, כך שהבוס שלכם ישים לב עד כמה אתם חשובים לצוות כולו.
6. התייעצו במידת האפשר עם מחלקת משאבי האנוש:
אם יש לכם בעיה רצינית עם הבוס שלכם, או אם אתם חשים שסביבת העבודה שלכם בסכנה, הצעד המתבקש הבא הוא פנייה למחלקת משאבי אנוש, או לדרגים הבכירים יותר, שלדעתכם יוכלו להקשיב לצד שלכם באובייקטיביות. הפנייה הזו עשויה לעודד דיון עם הבוס או לספק תובנות. הכי חשוב, שהצד שלכם יתועד.