הארגון הארצי של חברות הניקיון מאיים בבג"ץ
דורשים את ביטול הצו לפיו יוגדלו השכר וההטבות הסוציאליות של עובדי הניקיון. הטענה: שר הכלכלה התייעץ עם ארגון שאינו מייצג במקום איתנו
סאגת שיפור שכרם של עובדי הניקיון עוד רחוקה מלהגיע לסיום. לאחר ששר הכלכלה נפתלי בנט הודיע כי בכוונתו לחתום בקרוב על צו שיגדיל את השכר וההטבות הסוציאליות של 70 אלף עובדי ניקיון בחברות קבלן המועסקים במגזר הפרטי, עתה נודע ל"כלכליסט" כי הארגון הארצי של חברות הניקיון הציב לשר אולטימטום שלפיו אם לא יחזור בו עד יום ראשון מכוונתו, מתכוון הארגון לעתור לבג"ץ בדרישה לבטל את הצו.
- שכר עובדי הניקיון יעלה ב-7% אך לא תהיה העסקה ישירה
- יישום ההסכם בין ההסתדרות לעובדי הניקיון עשוי להידחות
- עובדי הקבלן הפרטיים יסתפקו בהעלאת שכר?
סלע המחלוקת הוא מאבק בין שני ארגונים שונים הטוענים לייצוג חברות הניקיון. לדברי יו"ר הארגון הארצי של חברות הניקיון דרור אטרי, העילה המשפטית שעומדת לזכותו היא כי ארגונו הוא בעל מעמד של ארגון יציג, כלומר הוא זה שהחוק מכיר בו לייצג את חברות הניקיון במשק, ולמרות זאת בנט לא מתייעץ איתו כפי שמחייב אותו החוק.
מנגד, מי שטוען גם כן לייצוג חברות הניקיון הוא אילן שמעוני, יו"ר ארגון חברות הניקיון, שחתם ביולי על הסכם מול ההסתדרות להצמדת שכר עובדי הניקיון במגזר הפרטי לעובדי המגזר הציבורי. שמעוני אמר כי "אם אטרי יפנה לבג"ץ, הוא יסכל ניסיון להיטיב עם עובדי הניקיון, שכרגע נאנקים תחת משכורת מינימום".
הוויכוח בין שני הארגונים ניטש כבר שנה, כאשר באמצע נמצאים עובדי הניקיון שמחכים מפברואר 2012 למימוש ההבטחה לשפר את שכרם. בנט אמור לבחור איזה מבין שני ההסכמים המונחים על שולחנו להחיל על כל חברות הניקיון במשק - האחד הוא ההסכם של שמעוני מול ההסתדרות שקובע העלאת שכר מכ־4,300 שקל ברוטו בחודש לכ־4,600 שקל והטבות נוספות כמו שמקבלים עובדי הניקיון המועסקים במגזר הציבורי. השני הוא הסכם של ההסתדרות מול ארגוני המעסיקים שקבע עקרונות כמו קליטה ישירה לאחר תקופת ותק והצמדה לשכר עובדים מן המניין.
ממשרד הכלכלה נמסר בתגובה: "יתקיים הליך של שימוע על פי הנוהל המקובל, במסגרתו רשאי כל בעל עניין להשמיע את התייחסותו והשגותיו לגבי ההליך כולו, כולל סוגיית הייצוג. השר נפתלי בנט רואה חשיבות רבה בטיפול בתנאי העסקתם של עובדי הקבלן ונחוש לקדם את הנושא".