חצי שנה עבודות שירות וקנס של 1.8 מיליון שקל לאמנון ברזילי
בעל השליטה ויו"ר הדירקטוריון לשעבר של מטיס קפיטל הורשע בסוף אפריל במסגרת הסדר טיעון בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והפרת אמונים בתאגיד
שופט בית המשפט המחוזי בת"א, חאלד כבוב, גזר 6 חודשי מאסר שיומרו בעבודת שירות וקנס של 1.8 מיליון שקל על איש העסקים אמנון ברזילי. ברזילי, בעל השליטה ויו"ר הדירקטוריון לשעבר של מטיס קפיטל הציבורית שהחזיקה ביפאנוטו יבואנית סובארו, הורשע בסוף אפריל במסגרת הסדר טיעון בקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והפרת אמונים בתאגיד. "ברזילי פגע בהליכי הפיקוח והדיווח והסתיר עניין אישי שמנע מהנהלת החברה לקבל החלטה מושכלת", קבע כבוב. "מדובר בעבירה המונעות מתאבת בצע, אולם העסקה שירתה את החברה ולא פגעה בה".
קראו עוד בכלכליסט:
- גיליון הרישום הפלילי של אמנון ברזילי מהולנד נחשף
- האם ניתן לכלול הרשעה בחו"ל בדיון לעונש?
- בלעדי ל"כלכליסט": מוני הראל סיפק לרשות המידע על אמנון ברזילי
ברזילי הודה בכך שלא גילה לדירקטוריון יפאנוטו על הסכם דמי תיווך אישי שהיה לו עם חברת שירותי הטרייד אין טריידמוביל שעבדה עם החברה, מה שהפך אותו לבעל עניין בעסקאות שנעשו איתה. במסגרת הסכם דמי התיווך עם טריידמוביל קיבל ממנה ברזילי 1.8 מיליון שקל. ברזילי מכר את השליטה במטיס קפיטל וחדל לכהן כנושא משרה בה ביוני 2010, ומאז הוא פועל בתחום הנדל"ן בקוסטה ריקה, ברומניה ובברלין. להקראת גזר הדין הוא הגיע הישר משדה התעופה.
אמנון ברזילי צילום: בועז אופנהיים
על פי כתב האישום, בחודש נובמבר 2005 ביקשה חברת טריידמוביל להתקשר עם יפאנוטו רכב ולספק שירותים ללקוחותיה המבקשים לבצע עסקת טרייד-אין למימון רכב חדש. מנהלי טריידמוביל יצרו קשר עם שני מכרים של ברזילי, אשר סטולר ואהרון דיין, וביקשו מהם לברר עימו על אפשרות לשיתוף פעולה בין חברתם לבין יפנאוטו.
בין ברזילי לטריידמוביל נרקמה הסכמה שבעל פה לפיה בתמורה לתיווך, הוא יקבל מחצית מהרווחים שיופקו על ידה מהפעילות המשותפת עם יפנאוטו רכב. ברזילי פנה למנכ"ל יפאנוטו דאז, אלי דוד, והמליץ על ההתקשרות. ברזילי שהיה נושא משרה ביפנאוטו נמנע מלגלות לדוד, או למי ממוסדות החברה האחרים, את העניין האישי שלו בהתקשרות יפאנאוטו עם טריידמוביל. כתוצאה מההסתרה, החליט דוד על דעת עצמו להתקשר עם טריידמוביל.
בחודש אפריל 2006 הובא המשך ההתקשרות לאישורו של דירקטוריון יפנאוטו רכב. ברזילי נכח בישיבת הדירקטוריון, השתתף באופן פעיל בדיון הנוגע להתקשרות עם טריידמוביל ובתנאים המסחריים הנוגעים להתקשרות זו, תוך שהוא מסתיר את העובדה כי הוא קשור עם טריידמוביל בהסדר דמי תיווך. כתוצאה ממצג השווא, אישר דירקטוריון יפנאוטו את ההתקשרות. החל ממאי 2007 ועד יוני 2008, שילמה טריידמוביל לברזילי על פי דרישתו כ-1.8 מיליון שקל.
הורשע בהולנד בעבירות פליליות
במהלך דיוני הטיעונים לעונש, חשף "כלכליסט" כי ברזילי הורשע בהולנד בעבירות פליליות שונות וביניהן עבירות מס, עבירות הלבנת הון והשתתפות בארגון שתכליתו ביצוע פשע. על פי גיליון ההרשעה, בגין העבירות אלה נגזרו עליו ב-26.4 עשרה חודשי מאסר וקנס של 500 אלף יורו. ברזילי ערער על גזר הדין בהולנד, שניתן יומיים לאחר שהוא הורשע בישראל במסגרת הסדר הטיעון. השופט כבוב החליט שלא להתייחס להרשעה בהולנד כהרשעה קודמת.
כתב האישום נגד ברזילי בהולנד הוגש בגין מעורבותו בעסקי משפחתו (בראזני) באמסטרדם. המשפחה החזיקה והשכירה במשך שנים בתי מלון ומסעדות בדמארק – הרחוב הראשי בעיר. בשנת 2004 פשטה משטרת הולנד על בתי עסק של המשפחה, במסגרת חקירה שניהלה בחשד להעלמות מס, מרמה והלבנת הון. על פי גיליון ההרשעה, ברזילי היה אחראי על בקשות להחזרי מס גבוהים למרות שבפועל שולם מס נמוך יותר. בנוסף הוא התחמק מתשלומים לביטוח הלאומי כשלא הצהיר על כמות העובדים ועל השכר שניתן להם. כמן כן הוא הורשע בהשתתפות בארגון המתכוון לבצע פעולות פליליות.
את אמנון ברזילי ייצגה עו"ד פנינת ינאי. את המדינה ייצג עו"ד אמיר טבנקין מפרקליטות מחוז ת"א מיסוי וכלכלה.