$
בארץ

שקדי נגד לפיד: "המהלך של שוויון בנטל כעת - טעות"

מפקד חיל האוויר לשעבר: "לא רוצה שחרדים ייתפשו כאויב החילונים. כולנו אותה משפחה וחייבים ללמוד לחיות ביחד"

חן פונדק 16:0322.08.13

"המהלך של שוויון בנטל בעת הנוכחית הוא מהלך שגוי. אני לא רוצה שחרדים יתפסו כאויב של החילוניים. כולנו אותה משפחה ואנחנו חייבים ללמוד לחיות ביחד", כך אמר אליעזר שקדי, מנכ"ל אל על ולשעבר מפקד חיל האוויר בשיחה עם יו"ר שס אריה דרעי בכנס פורום הפיס לחינוך 2013 במדיטק חולון.

 

לדברי שקדי, "צריך למצוא את הדרך ולא בקונפליקט ומלחמת אחים. צריך ליצור התקדמות ודינמיקה לשילוב בהסכמה", המשיך שקדי אך הוסיף כי הוא היה מצפה ממנהיגי החרדים "לעשות את אותם מהלכים אמיצים שאני עשיתי בחברה החילונית בנושא שילוב החרדים. הם צריכים להגיד אנחנו כקבוצת החרדית רוצים להשתלב בחברה".

 

דרעי השיב כי הוא מאמין בעבודה שקטה ושינויים קטנים ומבניים.

 

אחריהם עלתה שרת המשפטים ציפי לבני יחד עם נשיא מכללת אחווה, פרופ' עליאן אלקרינאוי שדיברו על שילוב קבוצות המיעוט ועל הנושא המדיני.

 

"אנחנו כאן הישראלים והפלסטינאים מגדלים דור לא בריא בנפשו", אמר אלקרינאוי, "לדחוק קבוצות לשוליים זה מגביר את ההקצנה. רק למי שיש מה להפסיד ילך להקצנה. אנחנו צריכים לשאול לדון בשאלה הזו בהקשר לחרדים, ערבים ואתיופים".

 

 

אליעזר שקדי אליעזר שקדי

 

לבני שאלה את אלקרינאוי "האם בעצם אנחנו יכולים לייצר מכנה משותף שכל ילד בכיתה א', יכול להזדהות עם הגדרה שאומר שמדינת ישראל היא מדינת הלאום היהודי ומדינה דמוקרטית". "השאלה מורכבת", השיב אלקרינאוי. "לחברה הערבית בישראל אין בעיה עם זה וחיים את מדינת ישראל כמדינת הלאום היהודי. הבעיה היא שאני רוצה שלילדים שלי יהיה את היכולת לחלום כמו הילדים שלך".

 

פרי: "ההשקעות במחקר בירידה מתמדת"

 

מוקדם יותר אמר שר המדע והחלל יעקב פרי כי "ההשקעות במחקר בירידה מתמדת. אנחנו לא מספיק מגרים, אנחנו לא מספיק מסקרנים ואנחנו לא בונים מספיק את המדעניות והמדענים הבאים של מדינת ישראל".

 

מנכ"לית רשת עמל עו"ד רוית דום אמרה כי "אנחנו בשעת משבר. היום אנחנו רואים את המחסור בעובדי תעשייה ובכל הטכנולוגיות. ממחקרים אנחנו רואים שיש מחסור של 3,500 הנדסאים, טכנאים ועובדים של פס הייצור. יש לנו מחסור מאד כבד במורים. כדי לפתור אותה בעמל פתחנו מרכז יזמות. אנחנו לא מאמינים שאפשר ללמוד במדעים רק את החומר, אנחנו מלמדים אותם את כל הבעיות האמיתיות, דרך הקשר עם התעשייה".

 

בתגובה אמר פרי כי רשתות כמו עמל אינן מספיקות: "שיטת ההוראה בישראל נשארה מסורתית, אותה שיטת הוראה כאשר היא נעזרת בעזרים חדשים. אנחנו רחוקים מאינסוף פריצות דרך שהעם היהודי הצטיין בהם בעבר. משרד החינוך כולל המשרד שאני עומד בראשו וממשלת ישראל לא עושה מספיק ואני מאד-מאד עדין. לא בנושא הפריפריה, לא בנושא קידום נשים ללימודי מדע. המדינה הזניחה כמעט לחלוטין את העידוד של מדעי החברה והרוח.

 

יעקב פרי יעקב פרי צילום: אוראל כהן

"בשנה שעברה נרשמו ללימודי מקרא באחת האוניברסיטאות חמישה תלמידים. ישנה ריצה אחרי אותן מקצועות שיבטיחו אקזיטים ואנחנו מתחילים לאבד את המירוץ, את הפשן וההתלהבות ולא משקיעים מספיק מגן הילדים, דרך בית הספר העממי עד סוף התיכון ואחר כך בהשכלה הגבוהה. לא את האמצעים הנדרשים ולא המתאימים, גם במרכז וגם בפריפריה, גם אצל ערבים וחרדים. תוך עשר-שלושים שנה ישראל תרד לתחתית הסולם של האוניברסיטאות המובילות במחקר".

 

דום הגיבה כי "התקציב מגיע מהממשלה. היום הייתי במשרד החינוך ואמרו לי שחתכו את תוכנית התקצוב ב-400 מיליון שקל. עד שקירבנו את הפריפריה למרכז אנחנו מרחיקים אותה".

 

פרי סיכם: "זה שילוב של כמה דברים. אנחנו מתמודדים עכשיו עם הכניסה לתוכנית להורייזון 2020 שבבעיה בגלל עניינים פוליטיים. אחר כך התקציבים שהמדינה נותנת להשכלה גבוהה שהם בירידה מתמדת ולא מחולק תמיד בצורה שווה וצודקת. אבל זה לא רק משאבים, זה גם שאלה של רצון וניצול נכון של המשאבים".

 

בשיחה בין השניים עלה גם נושא הנגידות והמועמדת שלא הייתה: "ד"ר קרנית פלוג טובה להיות משנה אבל לא נגידה. כנראה שאנחנו לא בשלים למנהיגות נשית". פרי העיר כי "אולי קרנית יכולה להיות נגידה אבל מישהו לא רוצה שהיא תהיה".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x