נתניהו מאיץ את התוכנית להקמת מתקני קליטה לגז
ראש הממשלה דוחק בשרים להשלים עד סוף השנה את הליך תכנון שני המתקנים היבשתיים שאמורים לקלוט גז מהים ולא לדחות אותו ל־2014
משרד רה"מ פנה אתמול למשרדי הממשלה השונים בניסיון לזרז את התוכנית להקמת שני מתקני קליטת גז יבשתיים. הפנייה למשרדים נעשתה לאחר הפרסום ב"כלכליסט", שלפיו הממשלה פספסה את היעד שהציבה לעצמה להשלים את התכנון עד אוגוסט 2013. על פי הערכות, תכנון המתקנים לא יאושר לפני ינואר 2014.
- תשובה מצא עוד קצת גז: 0.7 TCF במאגר סמוך לתמר
- איך יכריע בג"ץ בעתירה על עתיד הגז הישראלי
- דלק קידוחים ואבנר: החלו מבחני הפקת הגז ב"אפרודיטה"
נכון להיום, כל הגז לישראל מגיע מהים בצנרת הולכה בודדת. בשנת 2015 צפויה אספקת הגז להגיע למגבלת ההולכה, ומכאן החשיבות של הקמת שני מתקנים נוספים שיאפשרו להביא את הגז מהים אל מערכת ההולכה הארצית. הקמת המתקנים עצמם, לאחר התכנון, צפויה לקחת 18־12 חודשים.
מבדיקת "כלכליסט" עולה שתסקיר הסביבה שאמור לסייע באישור שתי נקודות הקליטה - האחת בעמק חפר והשנייה באזור אליקים (ליד תחנת הכוח חגית) - נמצא בידי המשרד להגנת הסביבה, לאחר שהתעכב במוסדות התכנון שבועות ארוכים.
"מרגע שקיבלנו את התסקיר, לפני חודש וחצי, אנו שוקדים על הכנת חוות הדעת המקצועית תוך הקפדה על עמידה בלוחות הזמנים שלפי החוק מקציבים לנו שלושה חודשים. החומר לא מתעכב אצלנו לרגע". במשרד מדגישים כי "השר עמיר פרץ רואה בהבאת הגז הטבעי אינטרס סביבתי וחברתי. המשרד נעזר ביועצים ובמומחים הממומנים מתקציבנו כדי לקדם את הנושא ביעילות המירבית. נעמוד בלו"ז שנקבע בתיאום עם משרדי האנרגיה והפנים".
במשרד ראש הממשלה אישרו את העיכוב הצפוי ואמרו כי "במהלך תכנון מערכי קליטת הגז הטבעי נדרשו מוסדות התכנון לבצע פעולות, ובכלל זה סקרים סביבתיים וסקרי סיכונים מורכבים. אלה דרשו זמן ארוך ממה שצפו משרדי הממשלה. אנו פועלים להבאת התוכנית לאישור הממשלה במהרה ועל הצד הטוב ביותר".