$
בארץ

ברגע האחרון: נגב טקסטיל לא סוגר את שעריו; יקפיא את הפיטורים בחודש

זאת בזכות הזרמת סכום של 700 אלף שקל מהבעלים. לאחר מכן, לפיד ובנט אמורים לאשר מענק של 3 מיליון שקל להצלת המפעל. התוכנית זכתה לגיבוי מחיים כץ, אולם משרד הכלכלה התנגד לה בעבר

הדר קנה 14:1315.08.13

ברגע האחרון מפעל נגב טקסטיל לא יסגור את שעריו. מנהל המפעל אורי אדר הצהיר כי תתקיים הקפאה של תהליך פיטורי 35 עובדי המפעל לתקופה של חודש, בזכות הזרמת סכום של 700 אלף שקל מהבעלים. לאחר מכן, בתוך חודש אמורים שר האוצר יאיר לפיד ושר הכלכלה נפתלי בנט לאשר תוכנית שתחזיר את המפעל לעבודה מלאה. התוכנית הנוכחית זכתה לגיבוי של יו"ר ועדת העבודה והרווחה חיים כץ.

 

אדר אמר לכלכליסט: "תהיה השקעה של 700 אלף מהבעלים בחודש הקרוב. זה סיכון גדול מאוד כי אם התוכנית לא תאושר, זה כסף שיירד לטמיון. ננצל את 3 השבועות של ההקפאה כדי לסיים את התהליך ולתת ללקוחות זמן לאגור חומרי גלם ונתחיל אחרי ראש השנה עם תוכנית לעבודה מלאה".

 

פועלים בנגב טקסטיל פועלים בנגב טקסטיל צילום: גדי קבלו

 

לפי אדר, התוכנית שאמורה להיות מאושרת כוללת השקעה של המדינה בסכום של 3 מיליון שקל ב-15 חודשים, השקעה של הבעלים בסכום של מליון שקל והתחייבות של הבעלים להפעיל את המפעל במשך 3 שנים לפחות.

 

אתמול הודיע המפעל כי יסגור את שעריו מאחר שעדיין אין הכרעה לגבי בקשתו לקבל סיוע מיוחד של 3 מיליון שקל. המפעל מבקש את הסיוע המיוחד כדי לממן את ההפסדים הצפויים עד חיבור המפעל לרשת הגז הטבעי, שלהערכתו צפוי להתבצע בתוך שנה, במקביל ליישום תוכנית הבראה. הדעות בממשלה חלוקות, וישנם גורמים הסבורים כי יש צורך להעניק למפעל את הסיוע על אף שמדובר בחריגה מהמסלול הקבוע בחוק לסיוע למפעלים.

 

במשרד הכלכלה עיכבו עד כה את סיוע החירום וטענו כי למפעל משדרות אין אופק עסקי. במשרד מעריכים שגם הזרמה של 3 מיליון שקל לא תציל בטווח הארוך את המפעל. אחת הטענות נגד מתן הסיוע היא שעלות הטיפול במובטלים הישירים והמובטלים שייווצרו אצל קבלנים וספקי משנה, גבוהה משמעותית מ־3 מיליון שקל.

  

לפני כשבועיים הציג מנהל המפעל אורי אדר את הנתונים הכספיים בדיון בוועדת העבודה של הכנסת. אדר סיפר כי "עד לאחרונה ההכנסות היו בסביבות ה־25 מיליון שקל בשנה, ואז התנהלנו באיזון או ברווחיות מסוימת. עם החשיפה הגדולה של מוצרי טקסטיל ליבוא, ירד המחזור ל־15–17 מיליון שקל בשנה. במקביל כל התשומות עלו. הייתי משלם 350 אלף שקל אנרגיה בחודש, והיום אני משלם 450 אלף שקל אנרגיה בחודש. מים שילמתי 110 אלף שקל, היום אני משלם 140 אלף שקל בחודש. היום אני מפסיד 200–250 אלף שקל בחודש תפעולית".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x