מייסד סולל אבי ברנמילר רוצה להקים תחנת כוח בנגב
ל"כלכליסט" נודע שברנמילר הגיש בקשה להקמת תחנת כוח תרמו־סולארית חדשה המבוססת על פטנט שפיתח, המאפשר לספק חשמל במקביל לאגירתו לשימוש בשעות הלילה
יזם האנרגיה המתחדשת אבי ברנמילר הגיש בשבוע שעבר למשרד האנרגיה ורשות החשמל בקשת היתר להקמת תחנת כוח תרמו־סולארית בהספק של כ־1.25 מגה־ואט. כך נודע ל"כלכליסט".
- אבי ברנמילר: "הפתעה כמו הורדת תעריפים סולאריים מבריחה את היזמים"
- ברנמילר חוזר לסולל? מתכונן להתמודד על רכישת החברה חזרה מסימנס
- סולל סימנס מאיימת לפרוש ממכרז אשלים
התחנה מתוכננת לקום בנגב תוך שימוש בפטנט שפיתח ברנמילר בשנה האחרונה, במסגרת חברת ברנמילר אנרג'י שבבעלותו. ברנמילר בנה בחודשים האחרונים מודל של תחנת כוח "ירוקה" בשם B–CELL, שביכולתה לאגור חשמל ולספק אותו גם בשעות הלילה - בניגוד לתחנות כוח אחרות שיכולות להפיק חשמל רק בשעות היום מבלי לאגור אותו.
ברנמילר היה ממייסדי חברת סולל שפיתחה מערכות סולאריות ותרמו־סולאריות (המופעלות בקיטור) לייצור חשמל.
החברה פעלה בבית שמש והעסיקה מאות עובדים. בסוף 2009 היא נמכרה לסימנס הגרמנית תמורת כ־420 מיליון דולר, אולם קשיי הענף הביאו להקפאת פעילותה. לפני שבועיים הודיעה סימנס שהיא סוגרת את מפעלי סולל בישראל, לאחר שפיטרה בשנה האחרונה עשרות עובדים.
ברנמילר עזב את סולל בסוף 2011 והשתמש בכספי הפיצויים שקיבל כדי להקים חברה חדשה. "מדובר בפיתוח של תא אנרגיה שהוא בעצם תחנת כוח חדשה, ומה שחדש בה הוא הזמינות והמחיר", אמר ברנמילר ל"כלכליסט". בקיץ הזמינות תהיה 100% ובחורף 50%–60%. הגיבוי ייעשה באמצעות אגירה שמבוססת על חומר מוצק וזול שמרכיב את הפטנט. להערכתו, "תא בודד יעלה פחות מ־10 מיליון דולר". להערכתו, התשואה עשויה להגיע ל־14% לשנה בתעריפים הקיימים במדינה - 1.08 שקל לקילו־ואט שעה.
ברנמילר מספר כי החברה החדשה החלה לפעול ביולי 2012 וכי הוא השקיע בה כמה עשרות מיליוני שקלים. "הכסף כולו שלי, בלי גיוסים, בלי אג"ח. זה אולי מפחיד להשקיע את כל כספי הפיצויים שלך במיזם חדש, אבל אני מתקדם מהר ומשקיע את הכסף לפי אבני דרך", הוא אומר.
ברנמילר אומר כי הוא מעסיק כיום כ־40 איש, מחציתם קבלני משנה וכרבע פורשי סולל. "אני רוצה להתלבש על מכסת מתקני החלוץ (מתקנים שהטכנולוגיה שלהם חלוצית - ל"ג) שהמדינה קבעה לתחום האנרגיה המתחדשת. אם נצליח להקים מתקנים שיפיקו 100 מגה־ואט, נוכל להעסיק 10,000 עובדים חדשים בענף בתעריף הנוכחי, בלי סובסידיות"