הלמ"ס מעדכנת את אומדני הצמיחה: המשק צמח ברבעון הראשון בשיעור שנתי של 2.7%
לעומת זאת, התוצר של הסקטור העסקי עודכן כלפי מעלה, וכעת מתברר כי ברבעון הראשון הוא גדל בשיעור שנתי של 2.2%
הלמ"ס מעדכנת היום (א') בשיעור קל כלפי מטה את אומדני הצמיחה, וכעת היא מעריכה שהמשק צמח ברבעון הראשון של השנה בשיעור שנתי של 2.7%, לעומת 2.8% באומדן הקודם שפורסם לפני חודש.
- בנק ישראל נגד הלמ"ס: "העדכונים בדיעבד יכלו לשנות מדיניות הממשלה"
- השכר הממוצע במשק עלה ב-2.8% בחודש מרץ ל-9,302 שקל ברוטו
- ה-OECD על ישראל: השגת יעדי הגירעון אינה ודאית
לעומת זאת, התוצר של הסקטור העסקי עודכן כלפי מעלה, וכעת מתברר כי ברבעון הראשון הוא גדל בשיעור שנתי של 2.2%, לעומת 2% באומדן הקודם. ההסבר לירידה בצמיחה הכוללת ולעלייה בתוצר העסקי הוא העדכון המשמעותי שביצעה הפעם הלמ"ס באומדן הצריכה הציבורית: ירידה מתונה של 0.4% באומדן הנוכחי, לעומת ירידה גדולה הרבה יותר של 7.3% באומדן מהחודש שעבר.
הלמ"ס נוהגת לעדכן את אומדני החשבונות הלאומיים, שאומדני הצמיחה הם חלק מהם, לאחור בתדירות די גדולה ובמשך זמן רב. חטיבת המחקר של בנק ישראל בדקה את טיב עדכוני הלמ"ס, ובמחקר שפרסמה בשבוע שעבר היא כותבת כי "לא ניתן להתייחס אל אומדני הצמיחה הראשוניים כאל נתונים סופיים, ויש לעקוב אחר השינויים המתבצעים בהם לאורך זמן".
שינויים בולטים באומדני החשבונות הלאומיים הנוכחיים של הלמ"ס, בהשוואה לאומדנים שפורסמו לפני חודש, נרשמו גם בכמה סעיפים נוספים: ההשקעה בנכסים קבועים ברבעון הראשון של השנה עברה מירידה של 14.7% באומדן הקודם לירידה שנתית של 23.3% באומדן הנוכחי. ההשקעות בענפי המשק עברו בין שני האומדנים מירידה של 19.3% לירידה של 30.7%. סך יבוא הסחורות והשירותים עבר מעלייה בשיעור שנתי של 2.5% באומדן הקודם לירידה של 0.8% באומדן המתפרסם היום.