הממשלה צפויה לאשר היום הקמת ועדת שרים לאסטרטגיה כלכלית חברתית
בראש הוועדה שתדון ברפורמות מבניות לטווח ארוך יעמוד ראש הממשלה נתניהו ובין חבריה יהיו שר האוצר לפיד ושר הכלכלה בנט. בתוך כך, הממשלה האריכה ב-4 שנים את כהונתו של ראש המועצה הלאומית לכלכלה, יוג'ין קנדל
הממשלה צפויה לאשר היום את הקמתה של ועדת שרים לאסטרטגיה כלכלית חברתית. הוועדה תתעדף תוכניות מתאר אסטרטגיות בטווח של 5-15 השנים הבאות. בתוך כך, הממשלה אישרה את כהונתו של ראש המועצה הלאומית לכלכלה יוג'ין קנדל, שהמליץ על הקמת הוועדה, בארבע שנים נוספות.
בראש הוועדה יעמוד ראש הממשלה בנימין נתניהו ובין חבריה יהיו שר האוצר יאיר לפיד ושר הכלכלה נפתלי בנט. כפי שנחשף ב"כלכליסט" הממשלה הקודמת גיבשה הצעה למנות את ועדת השרים לצד פורומים מקצועיים ממשלתיים נוספים שיתכננו לטווח הארוך וינסו לחזות משברים והזדמנויות עתידיים. אף שהוועדה חסרת סמכויות של ממש היא תשתדל למנוע הסתכלות קצרת רואי המאפיינת את הפוליטיקה הישראלית.
הוועדה צפויה לדון בסוגיות כמו ההתחייבויות הפנסיוניות של ישראל, רפורמות בענף הבריאות ורפורמות מבניות אחרות לטווח הארוך. גורמים ממשלתיים אמרו ל"כלכליסט" בעבר כי הסתכלות רחבת אופקים שכזו הייתה צפויה להגביר את הסיכויים של המהלך להעלאת גיל הפרישה או העברת הרפורמה להפחתת הריכוזיות בשלב בוסרי בו השחקנים הקיימים עדיין לא צברו את העוצמה ממנה הם נהנים היום.
המוזמנים הקבועים לדיוני הוועדה מלבד קנדל יהיו מנכ"ל משרד רה"מ, הראל לוקר, מנכ"לית משרד האוצר, יעל אנדורן והממונה על התקציבים הנכנס, אמיר לוי.
עכשיו נשאלת השאלה האם לשרים בכלל יש זמן להתייצב לדיונים לאחר שבחודשיים האחרונים הם הקימו מגוון של ועדות שרים נוספות בין היתר להגברת התחרות ולטיפול במחירי הדיור.