בלעדי לכלכליסט
אינפיניטי תהיה שותפה בהקמת עיר חקלאית בסין
הקרן וקבוצת אל.אר חתמו על הסכם עם קופקו הסינית להקמת עיר בבייג'ינג בעלות של 1.7 מיליארד דולר שתשלב חממות עם תיירות ומגורים
קרן אינפיניטי הישראלית תהיה שותפה בהקמת עיר חקלאית אקולוגית בבייג'ינג, כך נודע ל"כלכליסט". שלשום נחתם הסכם בין קופקו הסינית, אחד מתאגידי המזון הגדולים בעולם, לבין אינפינטי, שלפיו אינפיניטי תחזיק ב־20% ממניות חברה ייעודית שתוקם לצורך הקמת הפרויקט בשם אקו ואלי, וקופקו תחזיק ב־80% מהמניות.
- רה"מ ייצא היום לסין, ינסה להעמיק שיתוף הפעולה הכלכלי בין המדינות
- "ההאטה בצמיחת סין - חלק מהתבגרותה הכלכלית"
- המסמך הסיני: ישראל מעכבת הגעת פועלים
אינפיניטי, המנוהלת על ידי אמיר גל־אור, תחזיק בפרויקט עם השותפה שלה בנושאים חקלאיים בסין, קבוצת אל.אר. השותפים הישראלים אמורים להביא את הצד הטכנולוגי־חקלאי לפרויקט, ולהשקיע את ההון היחסי למניותיהם. בטקס החתימה בהשתתפות נשיא קופקו פרנק נינג וגל־אור נכח גם שגריר ישראל בסין מתן וילנאי, והנושא יוצג בפני ראש הממשלה בנימין נתניהו בביקורו בסין שמתחיל מחר.
הפרויקט הוא חלק מניסיונה של ממשלת סין להתמודד עם זיהום האוויר הכבד בבייג'ינג. מדובר בשטח של 11 קמ"ר שמיועד לחקלאות, ואמור להפוך לפרויקט הדגל האקולוגי של העיר. עלות הקמת הפרויקט מוערכת ב־10 מיליארד יואן (כ־1.7 מיליארד דולר), והקמתו צפויה לארוך כ־5–7 שנים. בשטח, שמרוחק כשעה נסיעה מלב בייג'ינג, יוקמו בשלב ראשון חממות טכנולוגיות ופרויקטים שונים של גידול פירות, ירקות ופרחים. בשלב שני יוקמו רפת ענק, מרכז מחקר ופיתוח, פרויקט תיירות שיכלול גישה למשפחות לקטיף פירות בסופי שבוע, ובשלב מתקדם יותר גם פרויקטים למגורים, כשהתכנון הוא לשכן בעיר 50 אלף תושבים. התוכנית הסינית היא שבמקרה של הצלחה הוא יועתק לפרובינציות נוספות במדינה. הסינים בחנו שיתופי פעולה עם חברות הולנדיות לפני שבחרו בישראליות.
נינג אמר בטקס כי "בכוונתי להעלות את שיתוף הפעולה עם ישראל ואינפיניטי בפני נתניהו כדי להפוך את העיר החקלאית לסמל שיתוף פעולה בין המדינות". אינפיניטי, המנהלת 700 מיליון דולר, פעילה בסין יותר מעשר שנים וחברה לאחרונה בפרויקטים החקלאיים לאל.אר, שלה ניסיון רב מול אנשי מקצוע בפרויקטים של חקלאות באפריקה ובאסיה. ההשקעה בשלב הראשון של הפרויקט מוערכת ב־20 מיליון דולר, והשלבים הבאים ילוו במימון בנקאי מקומי. לדברי גל־אור, "ההכנסות הראשונות צפויות בתוך שנה, בתחום החקלאי, ויגיעו לשיא בתוך שלוש שנים. הרווח אמור להגיע משילוב של התוצרת החקלאית ומכירה של מזון לצריכה מקומית, תיירות, שירותי טכנולוגיה וידע והשבחה נדל"נית. קופקו היא שותף מצוין לישראל, ונינג נחשב לאיש המשפיע ביותר בתחום המזון והחקלאות בסין. זו השקעה אטרקטיבית עבורנו". גל־אור הוסיף כי הציפייה היא לתשואה שנתית של 15%–25%.