טעות לעולם חוזר: יאיר, שלי והוויכוח על 7 מיליארד השקלים
שר האוצר ויו"ר האופוזיציה התווכחו על היקף הגירעון. הוויכוח העיד על הבנתם המועטה של השניים בנושא
יחימוביץ': "אתמול בכנסת שר האוצר טען שהגירעון עומד על 35 מיליארד שקלים. משרד האוצר פרסם לפני שבועיים שהגירעון בשנה האחרונה עומד על 42 מיליארד שקלים. הבדל של 7 מיליארד שקלים הוא כל כך דרמטי לחיים של כולנו עד שאין לי כמעט מילים לתאר את עומק המבוכה".
לפיד: "הגירעון השנתי למימון לשנת 2012 הסתכם ב־34.6 מיליארד שקלים. זהו המספר המקובל על בנק ישראל, על האוצר ועל ממשלת ישראל. זהו למעשה האוברדראפט שהמדינה צריכה לסגור. אין לי ספק שעשית את הטעות בתום לב, ונשמח להעביר לך את הנתונים האמיתיים עליהם דיבר שר האוצר אתמול" בכנסת".
יחימוביץ': "לפעמים פשוט יותר להודות בטעות. אחרי שעות של נבירה בנתוני האוצר מאז הפרסום שלי הבוקר, מצא לפיד את המספר שתואם לטעות שעשה. אבל כנראה שטעות לעולם חוזרת. כל אנשי המקצוע ובנק ישראל משתמשים בנתון זה. בחירתו של לפיד להשתמש בנתון גרעון זה היא לכל הפחות תמוהה".
התכתשות מילולית מביכה מזאת באמת קשה למצוא. "הי זו שלי, שגיאת ענק מפחידה או בורות קשה של שר האוצר לפיד?" כך פתחה יו"ר האופוזיציה, ח"כ שלי יחימוביץ' בדף הפייסבוק שלה את הדיאלוג שמובא למעלה, ומיד הסבירה ופרטה למה היא מתכוונת. חמש שעות לאחר מכן הגיעה תגובת יועצת התקשורת של שר האוצר בשמו. גם יחימוביץ' לא נשארה חייבת זמן רב, ופרסמה תגובה לתגובה.
הבעיה בכל הסיפור המגוחך הזה היא שהוא מעיד על הבנתם המועטה גם של יחימוביץ' וגם של לפיד בנושא שאותו בחרו להביא לידיעת הכלל. בניגוד לטענה של יחימוביץ', כאשר לפיד מדבר על אוברדרפט, הוא עושה נכון כשהוא מתייחס לגירעון למימון, שכשמו כן הוא - הגירעון שהממשלה צריכה לממן, ולא לגירעון הכולל. אבל הטעות הגדולה של לפיד היא עצם התייחסותו לגירעון בשנת 2012. גירעון זה הוא בוודאי לא "האוברדראפט שהמדינה צריכה לסגור על מנת להתאזן", מהסיבה הפשוטה שהמדינה כבר סגרה אותו באמצעות הנפקות אג"ח בשוקי ההון בארץ ובחו"ל. האוברדרפט שצריכה כעת מדיניותו של לפיד לסגור הוא זה שייווצר בשנים 2013 ו־2014, וכמו שזה נראה כעת, לפחות השנה הוא עלול להיות גדול יותר מ־35 מיליארד שקל.