$
מוסף 18.10.2012

תעשיית היירוט האלקטרוני: אימפריה ישראלית מתחת לרדאר

אחת החברות הקטנות המוערכות בענף היא אביליטי של היזם אנטולי חורגין. החברה מפתחת "מזוודות" מיוחדות שיודעות להתחבר לרשת הסלולרית בנקודה שבה נפתחת המזוודה, להתחזות לחלק אינטגרלי מהרשת, וכך לחדור למכשירי סלולר בטווח המזוודה, לבצע מהם שיחות מזויפות ולשלוח מהם ואליהם הודעות טקסט

שי אספריל 08:1818.10.12

יותר מ־20 חברות טכנולוגיה ישראליות פעילות כיום בענף היירוט והמעקב - יותר ממחציתן חברות קטנות, הרושמות מחזור הכנסות שנתי של עד 20 מיליון דולר ומעסיקות עד 40 עובדים; חלקן נרכש בשנים האחרונות או מועמד באופן תמידי לרכישה.

 

אחת החברות הקטנות המוערכות בענף היא אביליטי

של היזם אנטולי חורגין. החברה מפתחת "מזוודות" מיוחדות שיודעות להתחבר לרשת הסלולרית בנקודה שבה נפתחת המזוודה, להתחזות לחלק אינטגרלי מהרשת, וכך לחדור למכשירי סלולר בטווח המזוודה (לפי גורמים בענף, עד מייל אחד), לבצע מהם שיחות מזויפות ולשלוח מהם ואליהם הודעות טקסט. את המוצר שלה מוכרת אביליטי רק לממשלות. חברה נוספת שפיתחה "טכנולוגיית מזוודות" היא גיטה טכנולוגיות, שמכרה את הפעילות לוורינט וכיום מתמקדת בפיתוח מערכות הצפנה וציתות.

 

חברות קטנות נוספות הן TraceSpan, המפתחת טכנולוגיות האזנה; סירקלס, שמאפשרת לאתר מיקום מדויק של מחזיק הטלפון באמצעות מספר הטלפון; סלברייט (שנרכשה בידי סאן היפנית), המפתחת מערכות לשליפת מידע מכרטיסי SIM; ioimage (שנרכשה בידי Dvtel האמריקאית), המפתחת מערכות לזיהוי דמויות חשודות בתצלומי וידיאו; NSC (שנרכשה בידי אודיוקודס הישראלית) שפיתחה טכנולוגיה לזיהוי מילים חשודות בהקלטות; ו־C4 (שנרכשה על ידי אלביט) המפתחת תוכנות חדירה למחשבים. אגב, גם התעשייה האווירית, מתחרתה הגדולה של אלביט, נכנסה בשנים האחרונות לתחום הסייבר — באמצעות חברת הבת אלתא, המפתחת מערכות מעקב לסלולר.

 

חברות נוספות הפועלות בתחומים משיקים של איסוף וניתוח מידע ממקורות גלויים הן טרוגנז, היושבת בבני ציון ונחשפה ב"ידיעות אחרונות"; ו־Wirex, סטארט־אפ שהוקם על ידי יוצאי נייס ופיתח מערכת לניתוח נתונים ומתן תמונת מודיעין לממשלות. עוד חברה בולטת בתחום זה היא אתנה של חיים מר, בעל השליטה בח. מר, ושבתי שביט, לשעבר ראש המוסד. אתנה, המוכרת בעיקר בשל פעילות אבטחת הגבולות שלה, פיתחה טכנולוגיות לכריית מידע ממקורות גלויים, ומציגה יכולות מרשימות של כריית וניתוח נתונים.

 

מעל כל החברות הללו מרחפת רוחן של ורינט ונייס, הפועלות בתחום שנקרא LI (Lawful Interception). לשתיהן פתרונות דומים הכוללים, מלבד מערכות המעקב המוכרות, גם תוכנות חכמות שמסוגלות לנתח מידע מורכב של ארגון או ממשלה (ורינט ונייס עצמן אינן שומרות נתונים אישיים), ולעבד אותו לתמונת מודיעין מדויקת שהפכה אותן למובילות עולמיות בתחום.

 

המובילוּת הזו קיבלה גושפנקה לפני כשנה, עם פרסום מאות מסמכי וויקיליקס הקשורים בתעשיית המעקב, ובעקבותיהם דו"חות של גופי מחקר שונים. המסמכים חשפו כי שבע החברות המובילות בתחום הן נוקיה־סימנס האירופית, האקינג טים האיטלקית, בלו־קואט האמריקאית, QOSMOS ו־Amesys הצרפתיות (האחרונה הואשמה כי סיפקה מערכות למשטר קדאפי), ונייס וורינט הישראליות. חברות נוספות שמוזכרות כבולטות בענף הן Gemma הבריטית ו־SS8 האמריקאית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x