$
דיבידנדים

דיבידנדים: טיסה לא נעימה

לפני חודש דיווחה אל על שמנכ"ל סאן דור בצלאל קרבט ביקש לסיים את תפקידו. אך מתברר כי הנסיבות לפרישה היו פחות אידיאליות. וגם: בעל השליטה בהאצ'יסון ממשיך להשקיע בסטארט־אפים ישראליים

כתבי כלכליסט 08:3023.08.12
טיסה לא נעימה

שש שנים כיהן בצלאל קרבט כמנכ"ל סאן דור, החברה־הבת של אל על. לפני חודש דיווחה אל על כי ביקש לסיים את תפקידו "מתוך תחושה של מיצוי" ובמקום זאת לשמש כסמנכ"ל מסחר. אבל ממידע שהגיע ל"כלכליסט" עולה כי בעקבות ביקורת פנימית של הדו"חות הכספיים שנערכה בסאן דור הוחלט על סיום תפקידו. מידע זה סותר את ההודעה המקורית של החברה שבה לא הוזכרה "ביקורת פנימית" כסיבה לפרישתו.

 

את מקומו של קרבט תפס אורי דנור, ששימש לפניו בתפקיד מנכ"ל סאן דור ולאחר מכן היה נציג אל על בבריטניה.

אגב, בהודעת החברה לפני חודש צוטט מנכ"ל אל על אליעזר שקדי כמי ש"מאמין שהשניים יובילו יחדיו את סאן דור לקראת האתגרים העומדים בפניה". אך גורמים באל על אמרו אתמול שקרבט בדרכו החוצה מהחברה.

 

מימין בצלאל קרבט ואליעזר שקדי בימים יפים יותר מימין בצלאל קרבט ואליעזר שקדי בימים יפים יותר צילום: דני שדה

 

בצלאל קרבט, מקוצץ כנפיים?

"תשאל את שקדי".

 

מלשכתו של מנכ"ל אל על, אליעזר שקדי, נמסר: "בהמשך לביקורת פנימית כללית שנערכה בחברת סאן דור, חברה בת בבעלות מלאה של אל על, בוצעו שינויים מבניים. במסגרת שינויים אלה סיים בצלאל קרבט את תפקידו כמנכ"ל סאן דור ועבר לשמש כסמנכ"ל מסחר. בצלאל קרבט יפרוש על פי בקשתו מסאן דור בעת הקרובה".

ליאור רוזנטל והדר קנה

 

אילן בן־דב, לפניך

לי קה־שינג, בעל השליטה בהאצ'יסון, מצא לעצמו כנראה תחביב אחר על פני רכישת פרטנר: השקעה בסטארט־אפים ישראליים. הפעם השקיע המיליארדר ההונג קונגי 5 מיליון דולר בסטארט־אפ הישראלי ג'ינג'ר (Ginger Software) באמצעות קרן ההשקעות בטכנולוגיה Horizon Ventures המנוהלת על ידי יד ימינו, סלינה צ'או, במשותף עם קרן פסיפיק קפיטל. הסבב כולל גם תוספת של 400 אלף דולר של המשקיעים הקיימים בחברה, בהם האנג'ל זוהר גילון.

 

יו"ר האצ'יסון, לי קה שינג יו"ר האצ'יסון, לי קה שינג צילום: בלומברג

 

עד כה השקיע קה־שינג בסטארט־אפים ישראליים כגון Tripboard ,Wibbitz ,Onavo ,Waze ו־Magisto. מוקדם יותר החודש הוביל עם ינון קרייז השקעה של 7 מיליון דולר בקורטיקה, סטארט־אפ שמפתח אלגוריתמים של זיהוי תמונה לפרסום על גבי סרטוני וידיאו.

 

ג'ינג'ר סופטוור הוקמה על ידי יעל קרוב, מומחית אלגוריתמים מבוססי שפה בשנת 2007. כיום היא מנוהלת בידי נט ג'ייקובסון, בכיר לשעבר ב־AOL ובפייסבוק שהצטרף לחברה כמנכ"ל מוקדם יותר השנה. החברה ממוקדת בפיתוח ה־Proofreader, יישום חינמי שמתקן שגיאות תחביר ודקדוק באנגלית.

אסף גלעד

 

 

הכוח הנשי במדעי החיים

מה משותף למנכ"לית ביוליין כנרת סויצקי, למייסדת קרן מדעי החיים IHCV הדר רון ולמנהלת תחום מדעי החיים בקרן פיטנגו רות אלון? כולן נשים שהגיעו לפסגה בתעשיית מדעי החיים הישראלית. התחושה שהענף היוקרתי הזה זוכה לרוב נשי מקבלת אישוש במחקר שפרסם אתמול אתר בלומברג ולפיו, בניגוד לענף ההייטק, בענף הביוטק בין 60% ל־%70 מכלל המועסקים הן נשים. למרות זאת, בקרב ההנהלה רק 13% מהמנכ"לים במדד הביומד בבורסה בתל אביב הן נשים, ורק 5% מהמנהלים במדד הטכנולוגיה הן נשים.

 

אגב, שיעור הנשים בקרב מקבלי תואר שלישי במדעי החיים בישראל עמד ב־2010 על 58% מכלל מקבלי הדוקטורט בתחומים אלה, ביחס ל־44% בלבד בארה"ב.

אסף גלעד

 

כנרת סויצקי כנרת סויצקי צילום: יואב גלאי

 

טוב לה על הלב

מה משותף לשרי אריסון, שיכון ובינוי, מיה ומלח הארץ? בראיון לגרינביז.קום - אתר העוסק באיכות הסביבה - מספרת אריסון בעצמה: "מעשים טובים ברמה האישית וברמה הקולקטיבית - לחברה שלנו, ללקוחות שלנו, לעובדים שלנו, למדינה שלנו ולעולם שלנו". בראיון, שאינו מקשה יתר על המידה על אריסון, נשאלה כיצד היא בוחרת את אנשיה לחברות שבשליטתה ולגופים הפילנתרופיים שהיא מפעילה. "לקח לנו שנים למצוא את האנשים הנכונים", השיבה אריסון.

 

בתוך כך פורסם אתמול דירוג 100 הנשים החזקות בעולם של "פורבס". שרי אריסון דורגה שם במקום 64, והיא האישה הישראלית היחידה בדירוג. הונה מוערך ב־3.9 מיליארד דולר. את הרשימה מובילה קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל.

 

מוזי ורטהיים פותח שולחן

שישי שעבר, מסעדת רפאל. מוזי ורטהיים, בעל השליטה בחברה המרכזית למשקאות ומבעלי השליטה במזרחי טפחות, פותח שולחן עם פרופ' אליעזר רחמילביץ וכלת פרס נובל עדה יונת.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x