$
בארץ

בלעדי ל"כלכליסט": התמ"ת יקבע תעריף מינימום לשכר עובדי ניקיון במכרזים

התעריף - 31.8 שקל, כולל את שכר המינימום לשעה ותשלום זכויות סוציאליות חודשיות. כל תשלום נמוך משכר זה יהווה עבירה פלילית של קבלן השירותים וגם של החברה מזמינת השירות. המהלך יבטיח את מקור המימון של זכויות העובדים

מיקי פלד 07:0515.08.12

משרד התמ"ת צפוי לקבוע תעריף מינימום לשעת עבודה של עובד ניקיון, שכל תשלום נמוך ממנו יהווה עבירה פלילית גם של מזמין השירות. ל"כלכליסט" נודע כי התעריף לשעת עבודה צפוי לעמוד על 31.8 שקל, סכום הכולל את שכר המינימום לשעה ותשלום זכויות סוציאליות חודשיות כמו הפרשה לחסכון פנסיוני, החזר הוצאות נסיעה והטבות סוציאליות המשולמות פעם בשנה כמו דמי הבראה.

 

בפועל השכר של עובדי הניקיון לא ישתנה, אך זכויותיהם הכספיות יובטחו, לפחות בכל הקשור למקור המימון שלהן. עם פתיחת מושב החורף של הכנסת באוקטובר, משרד התמ"ת צפוי להעביר את אישור הרצפה החדשה לאישור של ועדת העבודה של הכנסת. מהלך דומה מתגבש כיום לקביעת תעריף מינימלי גם לשעת עבודה של עובדי השמירה וההסעדה.

 

עובדי ניקיון. השכר לא ישתנה, אך הזכויות הכספיות יובטחו עובדי ניקיון. השכר לא ישתנה, אך הזכויות הכספיות יובטחו צילום: טל שחר

 

הצורך בקביעת התעריף המינימלי נולד כתוצאה מהחוק להגברת האכיפה של דיני העבודה שנכנס לתוקף ביוני האחרון. החוק קבע בין השאר כי מנהלים ונושאי משרה בחברה שמזמינה שירות עובדי קבלן עשויים לעמוד לדין פלילי אם שכרו את שירותיו של קבלן שמפר את זכויות עובדיו.

 

על מנת שמזמיני השירות יוכלו לוודא, עד כמה שניתן, שהקבלן מקבל תעריף שעתי המאפשר לו לשלם את כל הזכויות המגיעות לעובדים, נדרש מהתמ"ת לקבוע רצפה של תשלום שעתי המכיל את כל זכויות העובדים.

 

כך, במכרזים על שירותי קבלנות ניקיון יצטרכו עתה קבלנים להציג תעריף לעובד של 31.8 שקל לשעה, עליו יוסיפו 5%־10% רווח תפעולי ועוד הוצאות שונות,כך שבסופו של דבר, צפוי המחיר הסופי של שירותי קבלן לעבור לרמה של 35-36 שקל לשעת עבודה, לעומת 30 שקל, ולעתים אף פחות מכך, כיום.

 

 

התקנות החדשות יצטרכו להתעדכן כבר באוקטובר הקרוב כאשר שכר המינימום במשק יעלה מ־22.04 שקל לשעה כיום ל־22.15 שקל לשעה, המייצגים שכר של 4,300 שקל לחודש ברוטו.

 

לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כ־126 אלף איש עובדים כיום בישראל כעובדי ניקיון ושמירה. לפי הערכות, כשני שליש מתוכם הם עובדי ניקיון.

 

דרור אטרי, מנכ"ל ארגון חברות הניקיון, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי "זוהי בשורה חשובה שתביא לסוף העידן שבו מזמין השירות מסתתר מאחורי גבו של קבלן השירות ומאפשר זכייה במכרזי הפסד, שבהם הקבלן מקבל תעריף שעתי שלא מאפשר לו לשלם לעובדיו את כל מה שמגיע להם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x