כח לעובדים לא מוותרים: עתרו לבג"ץ נגד אי ההכרה בהם כמייצגי עובדי הרכבת
הסאגה סביב ייצוג עובדי הרכבת ממשיכה: ההסתדרות וכח לעובדים ייפגשו בבג"ץ בעתירה של האחרון להכיר בו ולא בהסתדרות כארגון היציג
ארגון כח לעובדים, יחד עם הוועד הקודם של עובדי הרכבת בראשות גילה אדרעי, עתרו היום (ג') לבג"ץ בדרישה להכיר בארגון כמייצג את עובדי הרכבת במקום ההסתדרות. זאת, לאחר שבית הדין הארצי לעבודה קבע לפני כחודש כי ההסתדרות תישאר הארגון היציג, ולו בשל המשא-ומתן המתקיים עתה בינה לבין הנהלת הרכבת על יישום ההסכם לרפורמה בחברה הממשלתית וכך יישאר לפחות שנה לאחר חתימת ההסכם.
לטענת כח לעובדים, תקופת המניעות שקבע בית הדין להחלפת היציגות מהווה "הצרה מרחיקת לכת של חופש ההתארגנות של כלל העובדים ושל למעלה ממחצית עובדי הרכבת".
בעתירה, שהוגשה באמצעות עו"ד איתי סבירסקי, מתבקש בג"ץ גם להוציא צו ביניים המורה להסתדרות הכללית ולהנהלת הרכבת שלא לחתום על הסכם קיבוצי ביניהן עד להכרעה בעתירה, או לחילופין לקבוע לוח זמנים דחוף בבקשה לצו ביניים או בעתירה לגופה.
למרות שמערכת בתי המשפט נמצא בהשבתה עד לסוף החודש, בג"ץ נעתר לבקשת הארגון והורה להנהלת הרכבת ולהסתדרות להגיב לעתירה בתוך 30 יום.
לטענת כח לעובדים, בית הדין הארצי נמנע מלבדוק מיהו הארגון היציג של עובדי הרכבת בהתאם לחוק ההסכמים הקיבוציים, בין אם על-ידי בדיקת מספר החברים בשני ארגוני העובדים ובין אם על-ידי קיום בחירות חשאיות. שני הארגונים - גם כח לעובדים וגם ההסתדרות - טוענים כי רובם של 2,000 עובדי הרכבת חברים אצלם.
ההסתדרות הדיחה לפני כחודשיים את יו"ר ועד עובדי הרכבת בראשות אדרעי בטענה כי התנהגותה חרגה מהנורמות המקובלות, כגון ביזוי בית הדין לעבודה ואי נכונות לנהל משא-ומתן על יישום ההסכם הקיבוצי למרות הוראה של ההסתדרות בנושא. אדרעי טענה כי יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, הפקיר בכך את עובדי הרכבת והודיעה כי היא ועובדי הרכבת עברו להיות מיוצגים בארגון המתחרה.