$
דיבידנדים

דיבידנדים: בעל מניות בפאנגאיה נגד רוזן וטוכמאייר

בעל המניות מאיים בתביעה נגזרת נגד בעלי השליטה, על שניסו לנכס לעצמם, לטענתו, הזדמנות עסקית עבור החברה. פאנגאיה: ברק רוזן ואסף טוכמאייר דוחים את הטענות בשאט נפש

כתבי כלכליסט 09:0708.07.12

אחד מבעלי המניות בפאנגאיה נדל"ן מאיים בתביעה נגזרת עקב החלטת החברה שלא להפעיל זכות סירוב שהיתה לה בעסקה שבה היו מעורבים בעלי השליטה בחברה - היו"ר אסף טוכמאייר והמנכ"ל ברק רוזן.

 

מדובר בעסקה שעליה דיווחה פאנגאיה בתחילת חודש מאי האחרון, שלפיה טוכמאייר ורוזן הציעו לדירקטוריון החברה לרכוש קרקע חקלאית, כשאת המו"מ על תנאי העסקה ניהלו השניים עוד קודם לכן. ועדת הביקורת ודירקטוריון פאנגאיה החליטו שלא לרכוש את הקרקע, לאור העובדה שמחירה "מהותי מאוד ביחס להונה העצמי של החברה".

 

ברק רוזן (מימין) ואסי טוכמאייר. הקרקע יציבה? ברק רוזן (מימין) ואסי טוכמאייר. הקרקע יציבה?

 

אולם קצפו של בעל המניות בחברה יצא על רקע התחייבות שנתנו טוכמאייר ורוזן לדירקטוריון החברה עוד בנובמבר 2007 שלפיה כל עוד הם יהיו בעלי השליטה בפאנגאיה ויהיו מעוניינים לבצע עסקת נדל"ן חדשה בישראל, יעשו זאת באמצעות פאנגאיה ישראל. בנוסף העניקו לפאנגאיה זכות סירוב המונעת מהם ביצוע עסקאות נדל"ן בישראל באמצעות עסקיהם הפרטיים.

 

אף שפאנגאיה עוסקת ברכישת פרויקטים למגורים, מסחר ומשרדים קצרי טווח יחסית, טוען חבר הדירקטוריון כי בעלי השליטה מנעו מהחברה הזדמנות עסקית. במכתב ששלח לפאנגאיה ודווח לבורסה בחמישי האחרון דרש לקבל פרוטוקולים של ישיבת ועדת הביקורת ודירקטוריון החברה שבהם הוחלט שלא להפעיל את זכות הסירוב על רכישת הקרקע החקלאית, בטרם יגיש תביעה נגזרת נגד החברה. "טוכמאייר ורוזן הפרו את חובת האמונים והנאמנות לחברה, שנהגו שלא בתום לב, תוך שהם פועלים למנוע רווח מהחברה", כתב במכתבו לחברה.

 

בפאנגאיה אומרים כי יועציה המשפטיים יבחנו את טענותיו של בעל המניות. בשמם של טוכמאייר ורוזן נמסר כי "הם דוחים בשאט נפש את הטענות שהועלו על ידי בעל המניות ומתכוונים להגיב בחומרה על עצם העלאתן". (שניר הנדלר)

 

 

אהרון קסטרו פושט את המדים

 

סופו של עידן בחברת קסטרו: ביום ראשון שעבר חגג אהרון קסטרו את יום הולדתו ה־88, וארבעה ימים אחר כך הודיע על פרישתו ועל פרישת אשתו לינה קסטרו מדירקטוריון החברה שייסד. את החברה מובילים בפועל כבר שנים בתו אתי רוטר ובעלה גבי רוטר.

 

אהרון קסטרו אהרון קסטרו צילום: תומי הרפז

 

קסטרו נולד ביוון ב־1924, וב־1933 עלה לישראל עם משפחתו. אמו, אנינה, בוגרת בית ספר לאופנה ביוון, פתחה סלון שמלות בדירת המשפחה ברחוב הרצל בתל אביב.

 

בשנות החמישים נפתחה החנות הראשונה של המשפחה ברחוב אלנבי פינת רמב"ם בתל אביב תחת השם "נינה". השם קסטרו ניתן לפעילות הייצור במרתף של אותו הבניין.

 

קסטרו הוביל את הפיכת המפעל המשפחתי לרשת אופנה, והחנות הראשונה תחת השם קסטרו נפתחה ברחוב דיזנגוף ב־1985. כיום מונה הרשת 150 חנויות בישראל - אחרי שחזרה להתמקד בשוק המקומי בשל ניסיונות לא מוצלחים לפרוץ לעולם.

 

צלרמאייר פילוסוף כובשים את פאפוס

 

בשבוע שעבר טסו 100 עובדי פירמת עורכי הדין צלרמאייר, פילוסוף, רוזובסקי, צפריר, טולידאנו ושות', לאירוע הנופש השנתי של המשרד, בעיירת החוף פאפוס שבקפריסין. הפירמה חכרה מטוס ארקיע לטובת הנסיעה. עורכי הדין "כבשו" חלק גדול מאחד מהמלונות היוקרתיים ונהנו במשך שלושה ימים בין היתר מארוחות גורמה, הופעות מקומיות, פעילות ימית ומסאז'ים.

 

עו"ד מיקי צלרמאייר מימין ועו"ד אבי פילוסוף פותחים שולחן בקפריסין עו"ד מיקי צלרמאייר מימין ועו"ד אבי פילוסוף פותחים שולחן בקפריסין צילום: רון שוורץ

 

שמעון פרס יוצא נקי

 

הנשיא שמעון פרס התארח ביום חמישי במפעל אינטל בקריית גת. הסיור כלל כמובן את "החדר הנקי" המפורסם, שבו מייצרים את שבבי הסיליקון. פרס נדרש ללבוש חליפה סטרילית, והחדר הנקי נשאר כזה גם אחרי ביקורו. פרס הזכיר למארחיו - מולי אדן, נשיא אינטל ישראל, ומקסין פסברג, מנכ"לית אינטל - שהוא היה שר האוצר שחתם על ההסכם הראשון עם אינטל להשקעה בישראל. כמו שאומרים: הראשון לזהות.

 

שהנשיא שמעון פרס (משמאל) בביקור במפעל אינטל בקרית גת שהנשיא שמעון פרס (משמאל) בביקור במפעל אינטל בקרית גת צילום: סיון פארג'

 

קומברס מתמקמת

 

ביום רביעי הגיעו בכירי קומברס ורבוע כחול נדל"ן עם נציגים מעיריית רעננה לאירוע הנחת אבן הפינה של "קמפוס קומברס רעננה", השם היומרני שנבחר למיקום משרדי החברה החדשים. באו לערבב את המלט: נשיא קבוצת אלון דודי ויסמן, מנכ"ל רבוע כחול נדל"ן זאב שטיין, מנהל הפעילות העסקית של קומברס עודד גולן, וראש עיריית רעננה נחום חופרי. שטיין התנבא כי "במהרה יהפוך 'צומת רעננה צפון' ל'צומת קומברס'".

 

HOT Mobile מתקדמת תוך כדי תנועה

 

חברת HOT Mobile, מותג הסלולר של הכבלים שהיה מוכר בשם מירס תקשורת עד לחודש מאי האחרון, סוחב גיבנת מהגלגול הקודם: דו"חות תנועה.

 

מנכ"ל הוט, הרצל עוזר מנכ"ל הוט, הרצל עוזר צילום: עמית שעל

 

מתצהיר של החברה שהגיע לידי "כלכליסט" עולה כי אף שצי המכוניות שלה כלל 450 כלי רכב בלבד, הצליחה לקבל מדי שנה מהמשטרה כ־450 דו"חות תנועה בממוצע. התצהיר הוגש במסגרת הליך משפטי שמנהלת החברה מול משטרת ישראל, שמהותו הסבת אחד הדו"חות על שמו של עובד החברה.

 

עובדיה מנשה, קצין הבטיחות החתום על התצהיר מטעם החברה, אמר ל"כלכליסט" כי כמות הדו"חות הממוצעת חושבה על בסיס הדו"חות שהתקבלו בין החודשים ינואר 2011 עד מאי 2012. (מארק שון)

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x