משלחת של חברת S&P תיפגש השבוע עם ראשי המשק
זאת לקראת פרסום דירוג האשראי המעודכן של ישראל בעוד כחודשיים. בשנה שעברה היתה S&P החברה היחידה בקרב חברות דירוגי האשראי הגדולות שהעלתה את הדירוג של ישראל לטווח ארוך במטבע חוץ לרמה A+
משלחת של חברת דירוג האשראי הגדולה בעולם, "סטנדרט אנד פור'ס" (S&P) הגיעה השבוע לארץ, ובמהלך הימים הקרובים אמורים חבריה לקיים סבב שיחות עם בכירי האוצר ובנק ישראל ובהם השר יובל שטייניץ והנגיד פרופ' סטנלי פישר, וכן עם גורמים בכירים נוספים במשק. בעוד כחודשיים תפרסם החברה את דירוג האשראי המעודכן של ישראל.
בשנה שעברה הייתה S&P החברה היחידה בקרב שלוש חברות דירוגי האשראי הגדולות שהעלתה את דירוג האשראי של ישראל לטווח ארוך במטבע חוץ מרמה A לרמה A+. דירוג האשראי במטבע מקומי נותר אז ללא שינוי, ברמה AA-.
גם תחזית הדירוג של ישראל, גם במטבע חוץ וגם במטבע מקומי נותרה בשנה שעברה ללא שינוי, ברמת "יציב". המשמעות של נתון זה הייתה שחברת S&P אינה מתכוונת לשנות את דירוג האשראי שלנו בעתיד הקרוב. בנקודה זו הבהירה החברה בשנה שעברה כי השארת תחזית הדירוג ברמת "יציב" משקפת את הערכתה שדרישות תנועת המחאה בקיץ שעבר להגדלת ההוצאה הממשלתית לסעיפים חברתיים לא ישנו באופן מהותי את התוואי של הפחתת החוב הציבורי. בעקבות העלאת הדירוג, עזבה אז ישראל את קבוצת הדירוג A, שבה נותרו מדינות כמו דרום קוריאה, מלטה, נסיכות מונקו, עומאן וטרינידד וטובגו, ועלתה כיתה לקבוצת הדירוג A+ שהמדינות הבולטות בה הן איטליה, צ'ילה וסלובקיה.
דירוג האשראי הניתן לכל מדינה אמור להשפיע על גובה הריבית שהיא נדרשת לשלם עבור גיוסי הכספים שהיא מבצעת בשוקי ההון הבינלאומיים. אולם חשיבות הדירוג ירדה מאוד בתקופה האחרונה, לאחר שהתברר כי לשוקי ההון הבינלאומיים יש דרכים נוספות להעריך את חוסנן הפיננסי של המדינות השונות.