עובדי מטבחי דואיט דורשים פירוק; פרצה קטטה במפעל בבית שמש
העובדים פנו לבית המשפט בטענה שהחברה חייבת להם 3.5 מיליון שקל; החנות בחיפה נבזזה ומריבה פרצה בין ספקים ולקוחות במפעל החברה
עכשיו זה רשמי: מטבחי דואיט הפסיקו את פעילותם והגיעו לבית המשפט. היום (ג') פנו אל בית המשפט כ-40 עובדים של החברה המיוצגים על ידי עו"ד אביחי ורדי, בטענה כי החברה הגיעה לחדלות פרעון, וכי יש למנות לה מפרק. העובדים טוענים כי חובות החברה כלפיהם עומדים על 3.5 מיליון שקל אחרי
בית המשפט התבקש למנות את המפרק גם על מנת למנוע ביזה של נכסי החברה. לטענת עורכי הדין, מקרים של ביזה התרחשו כבר בחנות דואיט בחיפה, וכן פרצה קטטה בין ספקים, לקוחות ונושים במפעל החברה באזור התעשייה הר טוב בבית שמש. עו"ד ורדי אמר כי ישנו חשש להברחת סחורה. לאחר תקריות אלה הודיע הכנ"ר (כונס הנכסים הרשמי) כי הוא אינו מתנגד למינוי מפרק לחברה. כעת מבקשים העובדים למנות את עו"ד ליזה חדש.
ורדי אמר ל"כלכליסט" כי החברה העסיקה מעל 100 עובדים, וכי הוא צופה ששאר העובדים יצטרפו לתביעה. כמו כן אמר ורדי כי להערכתו ניתן יהיה למכור את פעילות החברה, וכי כבר יש מתעניינים בנושא.
בית המשפט צפוי להחליט היום אם למנות מפרק לחברה, שצברה חובות פרט לעובדים גם לספקים, ללקוחות ולבנקים (בראשם בנק דיסקונט). היקף החובות הכולל של החברה לא ידוע בשלב זה.
סניפי החברה היו סגורים היום.
ממטבחי דואיט נמסר בתגובה: "מטבחי דואיט, הפועלת מזה 20 שנה בתחום, נקלעה לראשונה בתולדותיה בקושי בתזרים מזומנים. אנו פועלים במלוא המרץ בשני מישורים עיקריים– הראשון, לספק עד לאחרון הרוכשים את הסחורה בצורה המהירה והטובה ביותר, והשני, לעמוד בתשלומי עובדי החברה המסורים וספקי החברה, שהולכים עם החברה מזה שנים רבות ואנו מבקשים את סבלנותם. החברה בודקת מספר חלופות מיידיות על מנת להמשיך ולשמור על החברה כעסק חי ועל תדמיתה שהיתה עד כה ללא רבב. נעדכן את הנוגעים בדבר בעת הצורך. בימים אלה נשלחת איגרת למנהלי הסניפים ולעובדי שירות הלקוחות על מנת לעדכן אותם במתרחש ובדרכי הפעולה".
עוד מסרה החברה כי "השילוב בין מצוקת האשראי ופעולת העובדים בפנייה לבית המשפט בבקשתם לפירוק הכניסו את החברה לסחרור, אשר אנו משערים שאפילו העובדים לא העריכו את תוצאותיו. לצערנו ברגעים אלה בקשת העובדים נמסרה רשמית לבית הדין. על כן, עד החלטת בית המשפט בעניין פירוק החברה ועתידה, אסור לנו לבצע כל פעולות מלאי, פירוק והתקנה או פעילות עסקית אחרת. יחד עם זאת, בעלי החברה בשיתוף בית המשפט יעשו כל מאמץ לדאוג ללקוחותיה ועובדיה עד כמה שניתן, ולשמור על החברה כעסק חי".