תביעה בסך 30 מיליון שקל הוגשה נגד עו"ד אפיק בפרשת אלי רייפמן
קרן הגידור וחברת ההשקעות תובעים את עורך הדין דורון אפיק ששימש כנאמן להסכם ההלוואה של אלי רייפמן, בטענה כי בעקבות הרשלנות שלו ושל שותפו נקנו על ידן מניות אמבלייז למרות שלא היו בבעלות רייפמן
התביעה הוגשה היום (ה') לבית המשפט המחוזי מרכז על ידי Double U Trading Fund Inc, קרן גידור מניו יורק הפועלת במספר מקומות ברחבי העולם לרבות ישראל, יצחק ווינהאוס המכהן המנהל הקרן, וחברת וינטון - חברת השקעות בינ"ל שהגישה במקור את התלונה במשטרה בעקבותיה הואשם והורשע רייפמן. התביעה הוגשה באמצעות עורכי הדין דוד פורר ואלון פרנס ממשרד גרוס חודק ועורכי הדין מאיר הלר אופרת פקר ממשרד א. לנדוי.
ביולי 2011 הורשע אלי רייפמן, מייסד חברת אמבלייז, בעבירות של זיוף וקבלת דבר במרמה לצורך קבלת הלוואה ונגזרו עליו 4 שנות מאסר בפועל. על פי כתב האישום, בפברואר 2009 ניהל רייפמן משא ומתן עם חברת וינטון קפיטל הולדינגס בנוגע להלוואה בסכום 3 מיליון דולר. כתנאי להלוואה, דרשה וינטון כי רייפמן יעמיד כבטוחה 9 מיליון מניות של חברת אמבלייז שרייפמן טען שנמצאות ברשותו באמצעות נאמן. רייפמן טען כי אינו יכול לגלות את שם הנאמן וכי זהות הנאמן ידועה אך ורק לו ולבא כוחו, עו"ד דורון אפיק, ששימש כנאמן להסכם ההלוואה. רייפמן הואשם כי רימה את חברת וינטון וייצר כלפיה מצג שווא בנוגע למניות.
על פי התביעה הנוכחית שתי החברות שכרו את שירותי אפיק על מנת לייצגם בעסקת רכש למניות אמבלייז, כאשר לטענתם "תפקידו העיקרי והמרכזי של עו"ד אפיק היה להגן על זכויותיה של התובעת במסגרת עסקת הרכש, לרבות בבחינת קיומם ומצבם של הנכסים אשר צפויה התובעת לקבל בעסקה ובקביעת מנגנוני הגנה מספקים במסגרת הסכם הרכש ובהסכם הנאמנות". המניות נקנו בינואר 2009 בתמורה ל3 מיליון דולר שהועבר לחשבון נאמנות של עו"ד אפיק.
בתביעה נטען כי עו"ד אפיק לא מילא את תפקידו כראוי וכי "עם מתן פסק הדין הפלילי נגד רייפמן, זמן רב לאחר שעו"ד אפיק העביר את סכום התמורה לרייפמן, התחוור לתובעים סופית כי המניות הנרכשות אינן בבעלותו של ריפמן ולא היו בבעלותו בזמנים הרלוונטיים".
החברות מאשימות את עו"ד אפיק ברשלנות וטוענות כי "אפיק כשל כשלון חרוץ בתפקידו כבא כוח התובעת. רשימה חלקית ובלתי ממצה של פעולותיו ומחדליו כוללת, בין היתר, את הימנעותו מבחינת מצבן ועצם קיומן של המניות הנרכשות עובר להתקשרות בעסקה (ולמעשה גם לאחריה), את כישלונו בקביעת מנגנוני הגנה מספקים על זכויות התובעת בהסכם הרכש ובהסכם הנאמנות, את התעלמותו מפניותיהם המודאגות של התובעים ומסימני האזהרה הרבים שהופיעו לכל אורך הפרשה".
כעת רוצות החברות פיצוי על אובדן כספי ההלוואה ועל הנזק שנגרם בעקבות הפרשה.
ממשרד אפיק תורג'מן נמסר בתגובה: "לא קיבלנו את כתב התביעה אך קדמו לו איומים ונסיון סחיטה עד כדי ניסיון להונאת ביטוח בידי חלק מן התובעים. נציין רק, כי בעבר הוגשה על ידי עו"ד אפיק תלונה למשטרה בגין נסיון סחיטה דומה הקשור לתיק רייפמן ולצדדים המעורבים. זהו מקרה נוסף בגל התביעות המוגשות על ידי נושים מאוכזבים של אלי רייפמן המתדפקים על דלתות משרדי עורכי דין (כפי שנראה בשל היותם מבוטחים) ורק לאחרונה הוגשה תביעה ברוח דומה כנגד משרד גולדפרב זליגמן. אנו נגיב לבית המשפט לאחר שנקבל את כתב התביעה".