בלעדי ל"כלכליסט": עורכי דין מתחום הפירוקים מחתימים על עצומה למען השופטת ורדה אלשיך
בעקבות התלונה שהוגשה לנציב אליעזר גולדברג בפרשת הפרוטוקול המשופץ, אוספים עורכי דין חתימות למכתב שייצא להגנתה של אלשיך. בראש היוזמה עומד עו"ד ארז חבר, שמופיע בפני אלשיך בתיקים רבים
ב"כלכליסט" נחשף כי בעקבות עימות בין אלשיך לבין עו"ד רפאל ארגז, שהופיע בפניה וביקש להתמנות למנהל מיוחד בתיק, הכניסה השופטת אלשיך 36 תיקונים בפרוטוקול, כך שקיימות שתי גרסאות שונות שלו – האחת נמצאת בידי עו"ד ארגז והשנייה נשלחה כתלונה ללשכה. בגרסה המתוקנת הוספו מספר אמירות על עניינו האישי של עו"ד ארגז כביכול, וכן הוספו דברים מפיה של נציגת הכונס הרשמי, עו"ד ארגז עצמו, ונערכו תיקוני הגהה וניסוח שונים.
ל"כלכליסט" נודע כי את היוזמה להכנת "מכתב המפרקים" הגה עו"ד ארז חבר ממשרד עמית פולק מטלון, אשר מתמחה בתחום הפירוקים ומרבה להופיע בפני אלשיך בתיקים רבים כבעל תפקיד (מפרק, כונס נכסים, נאמן וכו'). בין עורכי הדין שהתבקשו לחתום על המכתב נמצאים עורכי הדין שלמה נס, עמית לדרמן, אלי זהר, פנחס רובין, אלקס הרטמן, רונן מטרי, איתן ארז, אביחי ורדי, אביב פריצקי ושמות רבים נוספים.
"כלכליסט" פנה לכמה מעורכי הדין ברשימה ושאל אותם האם אינם רואים פגם בכך שהם מעורבים במכתב תמיכה בשופטת, כשבמקביל מתבררים תיקיהם אצלה והיא אף תפסוק את שכר הטרחה שיקבלו - אך הפרקליטים טענו כי אין קשר בין השניים.
עורך דין המעורב אף הוא בפעולת איסוף החתימות אמר ל"כלכליסט": "זה התחיל בקטן אבל התפשט כאש בשדה קוצים, מ-20 עורכי דין שהסכימו לחתום זה התרחב ל-30 ומשם ל-50, כשחלק מהחותמים הם משרדים גדולים ומכובדים שכלל לא מופיעים בפני השופטת אלשיך, אך מכירים בחשיבות תרומתה למערכת המשפט בישראל".
הפרקליט אף הוסיף: "אלשיך היא שופטת הגונה ומכובדת והיא פוסקת שכר טרחה לפי התקנות, אז אי אפשר להגיד שמי שהיא פסקה לו שכר או מופיע בפניה הוא זה שחותם על המכתב. את התלונה נגדה צריך לברר עד תום, אבל עורכי הדין מוקירים את פועלה בתחום הפירוקים ואת תרומתה למדינת ישראל".
עו"ד רונן מטרי, שקיבל אף הוא פנייה לחתום על "מכתב המפרקים", אמר ל"כלכליסט": "ציבור עורכי הדין העוסק בתחום הרגיש חוסר נוחות גדולה מהתערבות מוסד של הלשכה בנושא. התחושה היתה כי ההתערבות עלולה להיתפס כמייצגת את דעת ציבור עורכי הדין, בעוד שבמציאות היא אינה משקפת את הדעה של מירב העוסקים בתחום המופיעים באולמה של השופטת אלשיך ומכירים את התנאים הצפופים והלא פשוטים בהם מתקיימים לעיתים הדיונים בתיקי חדלות הפרעון".
עו"ד אהרון פולק, העומד בראש משרד עמית פולק מטלון, אמר ל"כלכליסט": "אני מופיע אצל השופטת אלשיך מאז שהיתה רשמת בביהמ"ש, הפסדתי וזכיתי בתיקים, היא שופטת שמביאה כבוד למערכת המשפט הישראלית. היא יושבת בצומת מאוד רגישה וצריכה להכריע בגורלם של אנשים חזקים שהגיעו למצבים קשים והיא לא חוששת ולא פוחדת מאף אחד, היא פוסקת לפי מיטב מצפונה ואיך שהיא מבינה את הדין, ויש בה הגינות שיפוטית יוצאת דופן. לשופטת אלשיך יש טמפרמנט שכולם מכירים אותו ולפעמים זה יוצא. אין לי מושג מהי התלונה שהוגשה, אני לא יודע כלום עליה, לא מכיר ואין לי דעה עליה, אבל כיוון שהיא לא יכולה להגן על עצמה, ואני חושב שמשתלחים בה יתר על המידה, ולכן אני מגיב כפי שאני מגיב. עורכי הדין חייבים להגן על מערכת המשפט במדינת ישראל".
בתוך כך הפיץ הבוקר ועד מחוז תל אביב בלשכה את התלונה שהוגשה נגד השופטת אלשיך ללמעלה מ-30 אלף עורכי דין השייכים למחוז, וצירף אליה מכתב מיו"ר המחוז אפרים נוה. במכתב כתב נוה כי "התלונה מדברת בעד עצמה, ואין צורך להרחיב במילים אודותיה". עוד נכתב כי, "אמנם מדובר בצעד חריג וחריף, ברם, בהתחשב בחומרת הנסיבות הדבר מתחייב מצידנו כאיגוד מקצועי הנחוש ליתן הגנה לחבריו ולשמור על כבודה ומעמדה של מערכת המשפט היקרה לכולנו".
דוברת בתי המשפט מסרה בתגובה: "הפצת תלונה אשר הוגשה נגד שופט לכל עורכי הדין במחוז, בטרם יבשה הדיו על התלונה, אינה ראויה, אינה מכובדת ואינה מכבדת את מגיש התלונה. התנהלות זו מהווה זלזול כלפי הגורמים להם הוגשה התלונה ויוצרת מראית עין של פופוליזם ורדיפה אישית כלפי הנילון. יש להצטער על הדרך בה בחר יו"ר ועד מחוז תל אביב להתנהל".
הדוברת סירבה להתייחס לנושא מכתב התמיכה שמכינים עורכי הדין למען השופטת אלשיך.