$
אקדמיה

איפה לומדים לקדם את הפריפריה

מארגון שגרירי רוטשילד ועד תואר שני במדיניות חברתית באוניברסיטה העברית. כך מגשרים על הפערים הסוציו־אקונומיים ומנגישים את ההשכלה הגבוהה גם למי שלא גר בתל אביב

קיץ של מחאה, מלא דיבורים על פערים בהכנסות, על צדק חברתי ועל שוויון הזדמנויות עבר על מדינת ישראל.

 

למי שלא מסתפק בדיבורים ורוצה ללמוד באמת איך עושים את זה, איך מקרבים את הפריפריה למרכז, מגשרים על הפערים הסוציו־אקונומיים ומנגישים את ההשכלה הגבוהה והמשרות האיכותיות

גם למי שלא התמזל מזלו למצוא דירה בתל אביב - המדור הזה הוא בשבילכם. אם זה דרך לימודי סוציולוגיה, היסטוריה של הפערים החברתיים בישראל או בכלל דרך פרויקט התנדבותי - יש מקום לכל אחד ללמוד ולהירתם כדי להשיג צדק חברתי.

 

1. שגרירים של שינוי חברתי: ארגון שגרירי רוטשילד

 

אם אתה שואף להוביל שינוי חברתי בישראל, מוכן לעבוד קשה, ורוצה להוביל את האג'נדה החברתית והעסקית במדינה - ארגון שגרירי רוטשילד הוא נקודת זינוק מצוינת לשאיפות שלך. סטודנטים המתקבלים לארגון מקבלים מלגה בהיקף של 20 אלף שקל לשנת לימודים, סיוע אקדמי וליווי מהתואר הראשון ועד לדוקטורט. בתמורה מגבשים הסטודנטים צוותי חשיבה הלומדים ומנתחים בעיה חברתית ובהמשך פועלים כדי לפתור אותה.

 

למי זה מתאים: לסטודנטים לכל המקצועות המחפשים איך להשפיע

 

2. סוציאליים בנשמה: תואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות בפיתוח קהילתי וארגוני באוניברסיטת בר־אילן

 

המגמה נועדה לקדם עובדים סוציאליים המשמשים או מעוניינים לשמש בתפקידי ניהול וריכוז ולעסוק בפיתוח ארגוני וקהילתי. המגמה מקנה כלים וידע תיאורטי בהתאם לעולמות התוכן של המגזר הציבורי והאלכ"רים.

במהלך הלימודים ניתן דגש על פיתוח היכולות האישיות של כל משתתף ומשתתף. הלימודים מקנים מומחיות המוכרת על ידי מועצת העובדים הסוציאליים.

 

למי זה מתאים: לעובדים סוציאליים המעוניינים להתמחות בשינוי חברתי

 

3. קובעים מדיניות: תואר שני במדיניות חברתית באוניברסיטה העברית

 

תוכנית ההתמחות בלימודי מדיניות חברתית עוסקת בחלוקה מחדש של משאבים חברתיים בין תושבי המדינה כדי להשיג יעדים הקשורים ברווחתם.

 

חקר מדיניות חברתית עוסק בחקר המערכות העוסקות באספקת שירותים חברתיים, בניתוח התפתחות מערכות השירותים הללו, בהבנת דרכי קבלת החלטות ואופן פעולתן של המערכות, ובבחינת השלכותיהן של מערכות הרווחה על קבוצות אוכלוסייה שונות.

 

למי זה מתאים: למי שמעוניין להכיר את מערכת קביעת המדיניות החברתית

 

4. רק בישראל: תואר ראשון בלימודי מדינת ישראל באוניברסיטת בן־גוריון

 

המסלול ללימודי מדינת ישראל הוא תוכנית הוראה משותפת למחלקה להיסטוריה של עם ישראל ולמכון בן־גוריון לחקר ישראל והציונות.

 

המסלול נועד להקנות ידע והבנה בנושאים כמו בעיות חברה וכלכלה במדינה, מיעוטים בחברה הישראלית, ישראל והתפוצות, מדיניות החוץ והביטחון, ישראל והעולם הערבי, דמוגרפיה והתיישבות, הגות ציונית וישראלית וכן תרבות ואמנות.

 

למי זה מתאים: למתעניינים בזווית החברתית בהיסטוריה המדינית

 

5. אנחנו לא לבד: המרכז היהודי־ערבי לפיתוח כלכלי

המרכז היהודי־ערבי לפיתוח כלכלי הוא ארגון ללא מטרות רווח, שנוסד מתוך אמונה שהיציבות והביטחון הלאומיים והכלכליים במדינה תלויים באמון הדדי בין יהודים לבין ערבים. המרכז פועל כארגון גג היוזם הקמת ארגונים מקומיים שיפעלו להעצמתן של הקהילות שבהן הם הוקמו.

 

במרכז קיימות שלוש יחידות: היחידה העסקית, יחידת הנשים ויחידת בניית גשרי עסקים.

 

למי זה מתאים: ליזמים שמאמינים שגם לקהילה הערבית מגיעה ישראל אחרת

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x