הבוקר: רגע האמת של המתמחים
השופטת נילי ארד הודיעה אמש כי מתמחים שיתפטרו יפרו את החלטת בית הדין לעבודה; נתניהו נפגש עם נציגי משרדי האוצר והבריאות
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, קיים אמש (ד') פגישה עם נציגי משרדי האוצר והבריאות לדון במשבר שנוצר סביב התפטרות המתמחים. נתניהו שב וביקש מהמתמחים שהות של כמה ימים לאפשר את בחינת ההצעות לשיפור תנאי העסקתם. הוא הדגיש כי הוא מבין את מצוקתם של המתמחים וקרא להם למצות את המשא ומתן:
קודם לכן הודיעה נשיאת בית הדין לעבודה, נילי ארד, כי החלטתה לגבי אופן ההתפטרות של המתמחים היא כי מכתבי ההתפטרות שלהם מושהים עד להחלטה אחרת שתינתן בדיון שיתקיים הבוקר. המשמעות היא כי מתמחה שינסה לממש היום את התפטרותו, עובר למעשה על החלטת בית הדין. עם זאת כרגע לא ברור האם משרד הבריאות או בית החולים ינסה למצות את ההליכים עם מתמחה שלא יגיע לעבודה, מפאת רגישות הנושא.
הנשיאה קבעה כי המדינה, ההסתדרות הרפואית והמתמחים יגישו בכתב את עמדותיהם גם לגבי התקדמות המגעים ביניהם עד לשעה 10:00 בבוקר, וכי הדיון עצמו בבקשת המדינה לדרג את ההתפטרות כך שתתפרס על פני חודשיים ולא שבועיים ייערך בשעה 14:00. ארד קיבלה את עמדת המדינה, לאחר שהאוצר הגיש אתמול בקשה דחופה בנושא ההתפטרות.
אמש התקיימה פגישה בין האוצר למתמחים, בה שיפר המשרד את הצעתו. הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, הודיע לנציגי המתמחים כי הוא מוכן להוסיף נספח להסכם שיבטיח תקציב אשר ישמש לטיפול בבעיות שיעלו בשנים הקרובות, אך לא פירט מה גובה התקציב עצמו. עם זאת הבטיח לוין כי במקרה שתהיה מחלוקת על חלוקת הכספים של הסל המיוחד, ילכו הצדדים לבוררות.
באוצר חזרו על הצעה אותה דחו המתמחים לפני כחודש, לפיה יוכנס מודל של פול-טיימר לבתי החולים, שיאפשר למנהלי בתי החולים להגדיר מקצועות ותפקידים בהם יקבל הרופא שכר גבוה יחסית של 30 עד 40 אלף שקל לחודש, אך בתמורה יוותר על עבודתו הפרטית. הצעה ברוח זו מצד סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, בעלות של כ-150 מיליון שקל בשנה, דחו בעבר המתמחים בטענה כי התקציב אינו מספיק. לוין, ככל הידוע, לא הגדיל את הסכום העומד לרשות המודל.
באוצר אומרים כי לוין גם הצהיר כי הוא מתחייב לברר באופן אישי בעיות פרטניות בבתי החולים ולתת לכך פתרונות, אולם ברור כי הבטחה זו אינה בהכרח מגובה בתקציב ברור.