הסגל האקדמי הזוטר באוניברסיטאות מאיים לשבש את פתיחת שנת הלימודים
זאת לאחר שהמגעים המתנהלים בין נציגי הסגל האקדמי הזוטר לבין וועד ראשי האוניברסיטאות והוועדה לתכנון ותקצוב לא נשאו פרי
מייד עם החתימה על הסכם השכר לסגל הבכיר באוניברסיטאות, הודיע הפורום המתאם של ארגוני הסגל האקדמי הזוטר באוניברסיטאות כי בכוונתו לפתוח במאבק ובשיבושים בתחילת שנה"ל האקדמית שתיפתח ב-30.10.11.
החלטת הפורום המתאם התקבלה לאחר שהמגעים המתנהלים בין נציגי הסגל האקדמי
הסגל האקדמי הזוטר דורש כי האוניברסיטאות יחדלו מלפטר אנשי סגל אקדמי זוטר מדי סמסטר לטובת העסקה רב-שנתית, יעלו את שכרם של רבים מעוזרי ההוראה הקרוב לשכר מינימום, ישימו קץ להעסקה כמורים מן החוץ, יסדירו את מערך מלגות הקיום והמחקר ויפתחו אפשרויות קידום שכמעט ואינן קיימות כיום.
הדרישה המרכזית היא להקצות סכום של כ-60 מיליון שקל מהכספים שמיועדים לרפורמה במערכת ההשכלה הגבוהה לטובת יצירת תנאי עבודה וקידום ראויים לאנשי הסגל האקדמי הזוטר.
באוניברסיטאות בישראל יש כיום כ-5,000 חברי סגל בכיר, ו-9,300 חברי סגל אקדמי זוטר המלמדים כמחצית מכלל שעות ההוראה באוניברסיטאות.
ד"ר אסתר סרוק, יו"ר הפורום המתאם של ארגוני הסגל האקדמי הזוטר, אמר כי "מטרת המאבק הינה להפסיק את השיטה של העסקת הסגל האקדמי הזוטר במתכונת של עובדי קבלן".
לדבריה, "לרבים מחברי הסגל האקדמי הזוטר אין תנאי עבודה בסיסיים. הם מפוטרים מידי סמסטר, חלקם מקבלים רק שמונה חודשי שכר בשנה. המדובר בטובי המוחות בישראל, ובחוקרי העתיד של האקדמיה. באפשרותו של טרכטנברג לתקן את העיוות ולהפסיק לאלתר את ההעסקה הקבלנית באוניברסיטאות. לגיטימי ונכון לחשוב על הדרך בה ניתן להשיב מוחות לארץ, אך חשוב באותה המידה לשמר בארץ את המוחות הקיימים".