משרד הבריאות מתחיל להיערך להתפטרות 800 רופאים
היום החלו מנהלי בתי החולים להציג למשרד הבריאות את היערכותם להתפטרות שתחל בעוד שבועיים. הנפגעים העיקריים: שירותי מרפאות החוץ. הרופאים המתנגדים להסכם פנו לרה"מ: המערכת בראשותך נרדמה בשמירה
מנהלי בתי החולים החלו היום (ג') להציג למשרד הבריאות את היערכויותיהם לקראת התפטרותם של יותר מ-800 רופאים החל מתחילת אוקטובר. בחוזר מיוחד שהוציא המשרד כתב ד"ר חזי לוי, מנהל מינהל רפואה במשרד הבריאות, כי חופשותיהם של מנהלי בתי החולים ומנהלי מחלקות בהן יש מתפטרים רבים מבוטלות.
מהחוזר עולה עוד, כי ככל הנראה את עיקר הנזק בטווח הקצר יספגו מרפאות החוץ (השירותים האמבולטוריים) של בתי החולים, שכן מרבית הרופאים יועברו מהן אל מחלקות האשפוז השונות.
בינתיים, אולי בשאיפה למתן את ההתנגדות להסכם, הודיע משרד הבריאות על המתווה שהוסכם עם אגף הממונה על השכר במשרד האוצר להורדת מספר התורנויות של מתמחים ל-6 בחודש ולמתן מענקים לרופאים בפריפריה ובמקצועות המצויים במצוקת כח-אדם. על-פי המתווה, ב-2011 יוענקו 50 מיליון שקל וכל שנה לאחר מכן עד 2018 יוענקו 75 מיליון שקל. המענקים אינם אוטומטיים, אלא יינתנו לאחר בקשה מפורשת של הנהלת כל בית חולים. כמו כן, החלו חלוקת התקנים של רופאים מתמחים לבתי החולים בפריפריה לשם הורדת מספר התורנויות. בעוד כשנה וחצי, חלוקה דומה תיעשה לבתי החולים במרכז הארץ.
בתוך כך, הרופאים המתנגדים להסכם בין ההסתדרות הרפואית למשרד האצר – בעיקר בבתי החולים איכילוב, רמב"ם, וולפסון, מאיר ואברבאנל – העבירו מכתב לראש הממשלה המשמש להלכה גם כשר הבריאות, בנימין נתניהו, בדרישה כי יתערב במשבר.
פרופ' ערן דולב, שנבחר לעמוד בראש עמותת ארב"ה (ארגון רופאי בתי החולים) המרכזת את המתנגדים, כתב לנתניהו, כי דרישות הרופאים לשיפור שכרם, קיצור משך ההסכם וקיצור משמעותי של התורנויות הן דרישות סבירות. "המערכת בראשותך נרדמה בשמירה בפעם הראשונה (בעת גל ההתפטרות הראשון שנדחה על-ידי בית הדין לעבודה – מ"פ) ובית הדין לעבודה איפשר הפוגה זמנית שעד כה לא נוצלה לשם טיפול במשבר הקשה. אל תירדמו בפעם השנייה, ועשו הכל כדי למנוע את קריסתם של בתי החולים הציבוריים. עשה הכל כדי למנוע פגיעה בחולים", כתב פרופ' דולב.