איפה לומדים לעשות עסקים עם סין
צעירים רבים מחפשים תחומי לימוד שיסייעו להם להתמחות בעבודה מול השחקנים האסייתיים שהולכים ומתחזקים בזירה העולמית
עלייתה הכלכלית המטאורית של סין, לצד התייצבותן של יפן, הודו ודרום קוריאה ברשימת השחקנים המשפיעים בכפר הגלובלי, מהפנטת את צעירי העולם. רבים מהם מחפשים תחומי לימוד שיסייעו להם להתמחות בעבודה מול השחקנים האסייתיים, והישראלים אינם שונים בכך.
מי שמאכלסים את החוגים
1. ללמוד לתקשר עם הסינים
החוג ללימודי אסיה באוניברסיטת חיפה
בחוג, שמוביל את המחקר וההוראה של לימודי אסיה המודרנית בארץ, שלוש מגמות לימוד: סין, הודו ויפן. השלוש מתמקדות בתקופה המודרנית וכוללות לימוד של שפות המקום בדגש על תקשורת מעשית. בד בבד, החוג מאפשר לימודי בחירה בנושא קוריאה. תוכניות הלימוד לתואר ראשון ושני מיועדות בין השאר להכשיר כוח אדם לתעסוקה במגזר הציבורי והפרטי. תחומי הלימוד נעים בין חברה, כלכלה ומשפט לפילוסופיה, ספרות ואמנות.
למי זה מתאים: החוג המוביל בישראל שם דגש על תקשורת מעשית.
2. לחקור את התרבות
מרכז לואיס פריברג באוניברסיטה העברית בירושלים
מרכז פריברג ללימודי מזרח אסיה מהווה מרכז אינטר־דיסציפלינרי המכנס חברי סגל ממחלקות שונות באוניברסיטה העברית. המרכז פועל לקידום ולהרחבת המחקר, ההוראה והדיון בנושאי מזרח אסיה. הרעיון הוא ליצור מרחב שיוכל לקשר בין האקדמיה והציבור הרחב ולאפשר החלפת רעיונות ודעות. מלבד זאת, האוניברסיטה העברית בירושלים מציעה מגוון קורסים בנושאי מזרח אסיה, כחלק מתוכניות הלימוד של המחלקות השונות.
למי זה מתאים: מוקד להחלפת רעיונות בין הציבור לאקדמיה.
3. לשים דגש על השפה
החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת ת"א
החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטת ת"א הוא החוג הגדול והמגוון ביותר בתחום בישראל. הוא מונה כ־600 תלמידים, ומלמדים בו כ־20 מרצים וכ־10 מורי שפה. החוג מציע מגוון רחב ביותר של קורסים הנוגעים לכל פן בהיסטוריה של הודו, סין ויפן. דגש מיוחד מושם בחוג על לימודי שפות - מנדרינית, יפנית, סנסקריט והינדי - מתוך אמונה שרק בעזרת ידיעתן אפשר להגיע להיכרות מעמיקה ולמחקר מקורי בתחום.
למי זה מתאים: בחוג הגדול בישראל רוצים לשמוע אתכם מדברים.
4. להתמחות בספרות המזרח
החוג ללימודי מזרח אסיה באוניברסיטה העברית
במרכז תוכנית הלימודים בחוג הירושלמי עומדים לימודי סינית, יפנית וקוריאנית, לצד מבואות היסטוריים, פוליטיים ותרבותיים על סין, יפן וקוריאה. המסלול נחשב תובעני, אך מקנה לסטודנטים בסיס איתן של ידע לשוני ועיוני בתרבויות מזרח אסיה. לפני כשנתיים הוקם בספריית הר הצופים אגף לספרות בשפות האסייתיות, למי שמעוניינים לחקור את היצירה האמנותית במזרח הרחוק.
למי זה מתאים: מנצלים את מאגר הספרים האסייתי הגדול.
5. להיחשף לאמנות
מכון קונפוציוס באוניברסיטת ת"א
מכון קונפוציוס הוא פרי שיתוף פעולה עם המכון הבינלאומי להפצת השפה הסינית. השלוחה התל אביבית של המכון מציעה קורסים בסינית ומקיימת פעילויות תרבותיות הנוגעות לסין דוגמת סרטים, תערוכות והרצאות, שמטרתן לחשוף את הישראלים לתרבות הסינית. במקביל פועל המכון להרחבת המחקר האקדמי של סין באוניברסיטה באמצעות כנסים אקדמיים, מלגות ופרסים.
למי זה מתאים: היכרות לא פורמלית עם התרבות.