חבר בוועדת טרכטנברג: "לא בכל מקום צריך ונכון להכניס תחרות"
ד"ר שלומי פריזט, ראש צוות תחרותיות ויוקר המחיה בוועדה, כתב פוסט בבלוג של "צוות מנו": "נבחן מכלול של גורמים נוספים שמשפיעים על רמת המחירים של המוצרים בישראל"
"מצד אחד זה לא סוד שבמשק הישראלי ישנם ענפים שהם פחות תחרותיים ממה שהיינו מעדיפים. מצד שני, למרות חשיבותה של התחרות בהיבטים רבים, אנחנו צריכים לזכור שלא בכל מקום צריך ונכון להכניס תחרות". כך כותב ד"ר שלומי פריזט, חבר בוועדה לשינוי כלכלי חברתי, שעומד בראש צוות תחרותיות
לדברי פריזט, הכלכלן הראשי של רשות ההגבלים העסקיים, "לפעמים שוכחים שהתחרות היא בעצם כלי ולא מטרה. כלי אחד (אומנם כלי חשוב ומרכזי) בתוך ארגז כלים רחב שעומד לרשות הממשלה".
פריזט כתב בפוסט, כי הצוות שבראשותו יבחן בחודש הקרוב כיצד "הגברת תחרות צפויה לשפר את רווחת האזרחים, ולאיזה חלק מהחברה הישראלית שייכים אותם אלו שרווחתם צפויה להשתפר". הוא הוסיף, כי "הצוות יבחן מכלול של גורמים נוספים שמשפיעים על רמת המחירים של המוצרים בישראל (וביניהם הממשלה!), במטרה לגבש סדרה של המלצות ומסגרת של מדיניות כלכלית שמטרתה היא שיפור רווחת האזרח ולא רק "קידום תחרות" לשמו".
הוא מסביר כי המצב סבוך וכי יש גורמים שעשויים להשפיע על רמת המחירים, כמו "תעשייה מסויימת שהממשלה מחליטה להגן עליה מיבוא מסיבותיה שלה. יכול להיות שזו החלטה מוצדקת ונבונה, אבל בהחלט ייתכן שההחלטה הזו תתבטא במחירים יותר גבוהים. בסופו של דבר אנחנו נרצה להתמקד בדברים הגדולים והחשובים – לבחון היכן התחרות פגומה מאוד, מקומות שבהם הרגולציה של הממשלה מתבטאת במחירים גבוהים וכן הלאה".
בתוך כך, 1,100 הצעות לדרכים בעזרתן ניתן להפוך את החיים בישראל לטובים יותר התקבלו עד לרגע זה בתיבת המייל של הוועדה לשינוי-כלכלי חברתי. כזכור, בשבוע שעבר פרסמה הוועדה קול קורא לציבור להציע הצעות ורעיונות הקשורים לעבודתה. מיום הפרסום ועד אמש התקבלו באתר הוועדה כ-1,100 פניות ישירות מהציבור ומארגונים שונים העוסקים בתחום בבקשה להופיע או להעביר מידע לוועדה.
בוועדה החליטו אף להאריך את הדד-ליין להעברת הצעות. במקום היום, ניתן יהיה לשלוח דוא"ל עד ליום רביעי 24.8.11. בנוסף, תחל הוועדה - שצפויה לפרסם את המלצותיה בתוך פחות מחודש - בשמיעת הצעות ורעיונות מהציבור מיום שלישי הקרוב. הדיונים בהשתתפות הציבור ישודרו בשידור חי ברשת.
בוועדה הוסיפו כי בשלב זה החל הליך מיון הפניות ובהמשך יוזמנו חלק מהפונים להגיש מסמך כתוב או להופיע בפני הוועדה. בו בעת, מאות אזרחים ממשיכים לכתוב בדף הוועדה בפייסבוק ולצייץ בחשבון הטוויטר שלה עם הצעות (ובעיקר האשמות) מגוונות.