ארגוני המגזר השלישי מצטרפים למאבק
כמאתיים ארגונים חברתיים המאוגדים תחת "מנהיגות אזרחית", דורשים בין השאר הקמת דיור ציבורי ודיור בר השגה לאוכלוסית הקשישים, דיפרנציציה בתעריפי המים והחשמל לאוכלוסיות מוחלשות, פתור מארנונה לעמותות חברתיות ועוד
כמאתיים ארגונים חברתיים התכנסו הערב בתל אביב לכנס חירום בנושא המאבק החברתי. הארגונים המאוגדים תחת "מנהיגות אזרחית", ארגון הגג של העמותות בישראל, הצהירו על הצטרפותן למחאה החברתית והציגו את דרישותיהם מהממשלה.
הכנס נמתחה ביקורת חריפה על החלטת הממשלה שלא לכלול נציג
בדבריהם התייחסו נציגי העמותות לשורה ארוכה של סוגיות בוערות המונעות תפקוד של החברה האזרחית בישראל, כגון: הפרטה, אי העברה סדירה של כספי מדינה לעמותות, מדיניות מיסוי כבדה ובירוקרטיה בלתי אפשרית המקשה על התנהלות עמותות ואפלייה של יחס המדינה ביחס למגזר השלישי מיחסה למגזר הפרטי.
ח"כ משה גפני, יו"ר ועדת הכספים של הכנסת אמר בכינוס: "אני משוכנע שהמחאה החברתית תצליח. לא יתכן מצב בו לנייר חדרה מוליכים את הגז על החשבון המדינה אבל למפעל באופקים או למפעל פיניציה בירוחם לא מעבירים. זה אינו צדק חברתי. אנחנו נמצאים במחאה ש-6 מיליון אזרחים נסעו השנה לחו"ל. המדינה במצב כלכלי מצוין ובצמיחה מעבר לכל התחזיות, אבל בפועל לקחו ממעמד הבייניים והשכבות החלשות ונתנו לטייקונים. אנחנו בתהליך של הפחתה של מסים ישירים. המיסים הישירים הם מהנמוכים בעולם וצריך להפסיק את ההפחתה העברנו לפני חודשים חוק להפסיק את ההפחתה במס החברות. יש שינוי במדיניות אצל ראש הממשלה אי אפשר כשמצב המשק כל כך טוב קבוצה כל כך גדולה של אנשים שלא יכולים לגמור את החודש".
שלמה דושי, מנכ"ל "שיתופים" אמר: "המחאה הנוכחית אינה מסתכמת במעמד הביניים, אלא בכל האוכלוסיות המודרות, שאין להן יכולת לחיות באופן נורמאלי בישראל. על המגזר השלישי להיכנס לתוך השיח הציבורי לתוך התקשורת, עם אמירות על צדק חברתי על המאבק. אנחנו שמכירים את השטח טוב מכולם צריכים לתת מימד של קונקרטיזציה ולהוביל תהליך של שינוי עליו מתריע המגזר השלישי כבר מספר רב של שנים".
בכינוס נכח נציג מובילי מחאת האוהלים ברוטשילד, יגאל רמב"ם, שהביע תמיכתו במגזר השלישי אמר "אנשי המגזר השלישי הם אלה שעושים ימים כלילות את העבודה האמיתית בשטח. כבעלי הניסיון, הידע והפתרונות, אני קורא לעמותות להצטרף למחאה ולהביע סולידאריות עם המאבק"
לדברי ניסים ציוני, מנכ"ל פתחון לב, "עלינו לשלב זרועות במאבק ולדאוג לכך שהדרישות המועלות לממשלה יתרמו הן למעמד הביניים והן לשכבות החלשות באוכלוסייה, הזקוקות לטיפול ולתכנית רב שנתית יותר מכל".
בין הפתרונות שעלו בכינוס: הקמת דיור ציבורי ודיור בר השגה לאוכלוסית הקשישים, דיפרנציציה בתעריפי המים והחשמל לאוכלוסיות מוחלשות, פתור מארנונה לעמותות חברתיות, עצירת הפרטת השירותים החברתיים, מתן יתרון לעמותות במסגרת פרסום מכרזים בתחומי רווחה, ביטול מס השכר לעמותות, והקלות מס.