$
בארץ

כחלון: "מכרז הסיבים של חברת החשמל יתפרסם באוגוסט"

מנכ"ל בזק: "נפרוס סיבים אופטיים עד הבית ונשמור על ניטרליות הרשת"; גלברד: "ב-2013 מנכ"ל בזק יראה את הגב שלי עם טלסקופ". מנכ"ל HOT: "אנחנו בסך הכל דורשים סימטריה רגולטורית"

גילעד נס 17:0413.07.11

"בזק מתכוונת לפרוס סיבים אופטיים עד לבתי הלקוח" – כך אמר היום, אבי גבאי, מנכ"ל בזק, בוועידת תקשורת ונתח שוק של "גלובס", והציגו עמדות מנוגדות.בכנס גלובס שנערך בתל אביב. "גם לאחר סיום פריסת רשת ה-NGN נמשיך להשקיע בתשתיות שיאפשרו להציע מהירויות גבוהות יותר, בשילוב של פריסת סיבים ומיטוב של תשתית הנחושת הקיימת". גבאי הצהיר בנוסף כי בזק מתכוונת לשמור על עיקרון "ניטרליות הרשת", ותאפשר לכל ספק לפעול על גבי התשתית שלה, ללא תיעדוף וללא התערבות.

 

בהתייחסו לטענות שהעלו שר התקשורת ומשרד האוצר בחודשים האחרונים, לפיהן הפס הרחב בישראל אינו מתקדם ביחס למדינות ה-OECD אמר גבאי: "אין בעיית פס רחב בישראל, פשוט מתרגמים כל מיני אמירות שנכונות למדינות ה-OECD לעברית, אבל לא בודקים אם הן בכלל רלוונטיות לישראל". בסוף הרבעון הראשון עמד קצב הגלישה הממוצע ללקוח בזק על 4.8 מגהביטלשניה, ובחברה מאמינים כי בשנה הבאה יגיע הקצב הממוצע ל-8 מגהביט לשניה".

 

מנכ"ל HOT, הרצל עוזר, אמר בכנס כי "אנחנו לא צריכים שהרגולטור וחברת החשמל יזנבו בנו, אנחנו משקיעים, לא מדברים". לדבריו, HOT השקיעה בכל שנה בשנים האחרונות בין 17% ל-22% מההכנסותיהבהשקעות בתשתית, בעוד חברות התקשורת האחרות חילקו דיבידנדים לבעלי מניותיהן. "נמשיך בתנופת ההשקעה גם לאחר שסיימנו את פריסת רשת ה-UFI, ואפשר לראות שבתוך פחות משנה וחצי כמות הלקוחות שהיו מחוברים במהירות של מעל 5 מגה עלתה מ-6% ל-43%, כך שמהירות הממוצעת עולה בקצב מהיר, בניגוד לטענות על מצבו של הפס הרחב בישראל".

 

גם עוזר התייחס לאפשרות שועדת חייק תמליץ לפתוח את תשתיות חברות התקשורת לשימוש המתחרות, ואמר כי "ועדת חייק לא באה לדבר על פתיחת תשתיות, אלא באה לקבוע שניתן אותן בהנחה. חברות ה-VOB (טלפוניה ביתית על גבי האינטרנט, המסופקת בידי סמייל, נטויז'ן, פרטנר ובזק בינלאומי – ג.נ) לא רק לא משלמות על המעבר על הרשת שלנו אלא רוצים עוד לתת להם הקלות נוספות. חברות הסלולר החליטו לא להשקיע בתשתיות קרקעיות, והן רוצות לדרוש מאיתנו לשרת אותן ברשתות הקוויות. אנחנו לא מתנגדים באופן גורף לשוק סיטונאי, אבל בסך הכלקוראים לסימטריה ברגולציה בין השוק הסלולרי לשוק הנייח".

 

"בוחנים דרך להשתלב בירידת מחירי הנדידה באיחוד האירופי"

 

שר התקשורת, משה כחלון, הודיע כי המכרז למציאת משקיע חיצוני לחברת התקשורת של חברת החשמל יתפרסם בתחילת חודש אוגוסט. לדבריו, בימים אלו מתבצע מכרז לבחירת בנק השקעות שילווה את המכרז. "נעשה הכל כדי שהמכרז הזה יצליח", אמר כחלון, שבשנתיים האחרונות רואה בפריסת הסיבים האופטיים של חברת החשמל כפרוייקט הדגל של תקופת כהונתו.

 

שר התקשורת, משה כחלון שר התקשורת, משה כחלון צילום: אוראל כהן

עוד אמר כחלון כי משרדי הממשלה השונים משלימים בימים אלו תהליך ליצירת שיתוף באתרי הסלולר בישראל, במטרה לצמצם את מספר אתרי האנטנות הגדולות, במיוחד בהתחשב בכניסתן של חברות נוספות בעלות תשתית עצמאית.

 

על פי ההסכם המסתמן בין המשרדים, חברה סלולרית שתבקש להקים תורן שעליו תוצב אנטנה סלולרית תידרש לפנות לחברות האחרות בבקשה להתארח בתורן קיים שלהן, ורק באם תזכה לסירוב תוכל לפנות לבקשה להקמת תורן עצמאי.

 

מחירי הסלולר בחו"ל, סיפר כחלון, עמדו במוקד שיחותיו עם בכירים ב-OECD בתקופה האחרונה, ולדבריו הושגו הסכמות עקרוניות עם אנשי הארגון לשכפל מודל המתבצע כיום מול חלק מהמדינות שאינן חברות באיחוד האירופי, לפיו מדינה החברה באיחוד האירופי (שבו השית הרגולטור מחירי תקרה נמוכים לשירותי נדידה סלולרית) תשמש כמתווכת בין ישראל למדינות האיחוד האירופי, וכך תוכל ישראל להינות מהורדת המחירים במדינות אירופה גם בהקשר הנדידה הסלולרית. "עוד לא בדקנו את הנושא הזה לעומק, אבל כיום תהליך שכזה מתבצע בין רוסיה ופולין, ויש מוכנות ב-OECD לסייע לנו בכך", אמר כחלון.

 

"בתוך שנתיים יכול להיות 100 מגה לכל הבתים בישראל"

 

מנכ"ל חברת החשמל, אלי גליקמן, טען כי לאחר שמיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל יצא לדרך, תוכל החברה לספק, לדבריו, "100 מגהביט תוך 100 שבועות לכל בית בישראל". במענה לטענות כי פרסום המכרז למציאת משקיע חיצוני התעכב עקב חשש כי המיזם אינו כלכלי אמר גליקמן "בשבועות האחרונים עסקנו בהורדת עלויות דרמטית כדי להפוך את הפרוייקט לרווחי. לא תהיה מהפיכה בפס הרחב בישראל אם המשקיע העתידי שלנו לא ידע שהוא נכנס למיזם שיהיה רווחי. באוסטרליה המדינה משקיעה בעצמה ולכן התהליך שם הרבה יותר מהר, בישראל הוחלט לערב משקיע חיצוני ולכן מתפרסם מכרז, שלוקח יותר זמן, אבל הוא יתפרסם".

 

יעקב גלברד, מנכ"ל פרטנר, תקף את בזק ו-HOT, באומרו כי "בתחום התשתיות קיים דואופול שמחליט בשבילנו, ואין תחרות. אין ספק שבמשק הישראלי אין פס רחב, כי 10 מגה הוא לא פס רחב. יש פה מהירות גלישה נמוכה, המחיר גבוה, התשתיות של הפס הרחב בישראל הוא של מדינה בעולם השלישי". לדבריו, הפיתרון היחיד הוא פיצול החברות הללו והפרדת פעילויות התשתית ופעילות השירותים שעל גבי התשתיות, לפרק למקטעים את הרשתות ולקבוע תעריפים סיטונאיים.

 

"חייבים לאפשר גם לפרטנר וסלקום להשתלב בתשתיות של החברות הקיימות", אמר גלברד. "אף אחד לא מבקש להלאים את התשתית הקיימת, אבל אנחנו דורשים לשלם מחיר סביר עבור השימוש בתשתית הזו". בין גלברד לגבאי הוחלפו עקיצות הדדיות לאחר סיום נאומו של גלברד, כאשר גבאי האשים את פרטנר בהגברת פעילותה מול הרגולטור והעיתונות, וטען כי בזק עסוקה בימים אלו בעבודה, ואילו גלברד השיב לו כי גבאי מצליח לייצר מסך עשן דרכו לא נראה דבר, ולדבריו "כשהמונופול דורס אותך, אין לך ברירה אלא לפנות לרגולטור". "ב-2013 אבי גבאי יראה את הגב שלי, אבל עם טלסקופ, כי התשתית שלנו תהיה טובה הרבה יותר", אמר גלברד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x