גיזה: הסדר הפשרה בין כור לתובע הייצוגי הוגן וסביר
עפ"י חוות דעת של חברת הייעוץ הפיננסי, "כור זכאית לתמורה עודפת בגין פעילותה בייזום העסקה וביצועה, בשיעור של כ-1%-2% מהיקף שווי פעילותה של מכתשים אגן, המוערך בכ-3.47 מיליארד דולר"
הסדר הפשרה בין כור לבין התובע הייצוגי רו"ח דב כהנא בנוגע לעסקת מכתשים-כימצ'יינה הינו ראוי, הוגן וסביר. כך קובעת חוות דעת של חברת גיזה
הבקשה לאשר את התביעה הייצוגית הוגשה בינואר האחרון על ידי עו"ד איציק אבירם, בטענה שבעלי מניות המיעוט במכתשים קופחו במסגרת העסקה. לפני כחודש, לאחר החלטה תקדימית של השופטת שקבעה כי הציבור אכן קופח, כור הגיעה להסדר פשרה במסגרתו התחייבה לשלם 45 מיליון דולר לבעלי מניות מהציבור, עו"ד אבירם יקבל 2.25 מיליון דולר והתובע רו"ח כהנא 1.35 מיליון דולר.
בין השורות של הדו"ח ניתן להבין כי חברת גיזה תומכת לחלוטין בגרסה של כור על פיה היא זכאית לקבל תמורה עודפת מהעסקה. "להערכתנו כור תרמה תרומה באופן פעיל ומוחשי לביצוע העסקה. פעילותה נמשכה לאורך תקופה ארוכה ודרשה הקצאת משאבים חומריים כמו גם השקעת זמן ומשאבים מנושאי משרה בכירים בחברה".
מחוות הדעת עולה, כי שיתוף הפעולה של כור עם חברת כימצ'יינה, "בהיותה חברה מקומית ובהינתן הקשרים האישיים והעסקיים אשר נרקמו בין קברניטי כור לראשי כימצ'יינה, יוחסה חשיבות רבה על ידה. להערכתנו מרכיב זה תרם תרומה משמעותית לביצוע העסקה... לאור זאת הננו סבורים כי כור זכאית לתמורה עודפת בגין פעילותה בייזום העסקה וביצועה, בשיעור של כ-1%-2% מהיקף שווי פעילותה של מכתשים אגן, המוערך בכ-3.47 מיליארד דולר".
חוות הדעת בחנה את כדאיות הפשרה על פי שני פרמטרים עיקריים – הסיכויים של כור בערעור והתמשכות ההליכים, מצד אחד, ותגובת הציבור לעסקה ולפשרה. "על בסיס הניסיון העשיר שלנו בעולם הכלכלה ובהסתמך על דיונים עם מומחים משפטיים, להבנתנו החלטת בית המשפט הינה חדשנית ומגלמת בתוכה מספר תקדימים, להם ישנם השלכות כלכליות ביחס להתמשכות ההליכים ומגדילים את אי הוודאות לגבי תוצאות הערעור, במידה שכור היתה מחליטה להמשיך בו ולא להגיע לפשרה".
מהדו"ח עולה עוד, כי לאחר פרסום המגעים להסדר הפשרה שנחשף ב"כלכליסט" עלתה המניה של מכתשים בצורה חדה (כ-5.17% בערכים שקליים וכ-3.9% בערכים דולריים), "תופעה שמעידה על כך שציבור המשקיעים מעריך שעסקת המיזוג בכללותה הינה טובה ובעלת ערך עבורו, וכי פשרה מגדילה את ההסתברות להשלמת העסקה", נכתב בדו"ח.
גיזה זינגר אבן היא פירמה המעניקה ייעוץ פיננסי ובנקאות להשקעות, והיא מייעצת לתאגידים בתחומים של מיזוגים ורכישות, הנפקות ומכרזים. לצורך הכנת חוות הדעת החברה התייעצה עם כל הגורמים שהיו מעורבים בפרשה, ביניהם עו"ד רם כספי שסייע לכור להגיע לפשרה, פרופ' עומרי ידלין שנתן ייעוץ משפטי למכתשים בהקשר לעסקה, רענן כהן, מנכ"ל כור ועמי אראל, יו"ר מכתשים וכור.
את מכתשים ייצגו בגיזה עורכי הדין אודי סול ואילנית לנדסמן-יוגב ממשרד הרצוג פוקס נאמן, את כור ייצגו עורכי הדין גיל אוריון, אברמי וול ואורית מלכא ממשרד פישר בכר חן וול אוריון.