הפעילות הפילנטרופית של סמי עופר: ביטל תרומה למוזיאון ת"א, קיבל תואר אצולה מאליזבת
הפעילות הפילנטרופית של סמי עופר היתה חובקת עולם והקיפה מגוון רחב של גופים ומוסדות ציבוריים, אך גם לוותה בטונים צורמים
הפעילות הפילנטרופית של סמי עופר, שהלך הבוקר לעולמו בביתו בת"א בגיל 89, היתה חובקת עולם והקיפה מגוון רחב של גופים ומוסדות ציבוריים בתחומים שונים כגון צבא, חינוך בריאות וספורט.
עם זאת לא כל הפעילות הנדבנית של סמי עופר הייתה בהקשר חיובי. לפני 5 שנים ביטל עופר
סייע למימון תרופות שלא בסל הבריאות
כבר בשנת 1997 החל עופר החל לתרום כספים לעמותת "עטלף", הפועלת למען יחידת הקומנדו הימי של צה"ל. בנוסף, הוא הקים קרן מלגות מיוחדת לבוגרי הקומנדו, כך שכל לוחם קיבל עם שיחרורו 30 אלף שקל למימון לימודים אקדמיים.
בסוף שנת 2005 הקים עופר את קרן התרופות של קבוצת החברה לישראל. הקרן, בהיקף של 35 מיליון שקל, פעלה במשך 3 שנים, ומימנה תרופות שעלותן אינה מכוסה בסל הבריאות. כך למשל, מימנה הקרן את תרופת ה"אורביטוקס" לחולי סרטן המעי הגס ואת תרופת ה"רצפטין" לחולות סרטן השד. הקרן הפסיקה את פעילותה בסוף 2008.
ועוד בענייני בריאות: בשנת 2007 תרם סמי עופר 42 מיליון דולר להקמת "מרכז הלב ע"ש סמי עופר" במרכז הרפואי תל אביב ("איכילוב"), שנחנך במרץ השנה. המגדל החדש, בשטח של כ-55,000 מ"ר ובגובה של 69 מטר, הוא בן 17 קומות. באותה שנה הוא גם תרם 25 מיליון דולר למרכז הרפואי רמב"ם בחיפה. 17 מיליון דולר מהסכום נועדו להקמת בי"ח תת-קרקעי לאשפוז 500 חולים בזמן חירום ו-7 מיליון דולר לשיפוץ מחלקות בבניין האשפוז המרכזי .
עופר גם תרם למרכז הבינתחומי בהרצליה לצורך הקמת."בית ספר סמי עופר לתקשורת".
דגל אנגליה על ספינות סמי עופר
פעילותו הפילנטרופית של עופר כללה גם גופי ספנות מעבר לים: במרץ 2008 הודיע עופר על תרומה בסך 20 מיליון ליש"ט למוזיאון הימי ברובע גריניץ' שבלונדון. התרומה מיועדת לבניית אגף חדש שיכלול אולם תצוגה בגודל 800 מ"ר, מרכז ארכיוני, מסעדה וחנות. האגף החדש אמור להיפתח לפני קיץ 2012, אז יארח גריניץ' כמה מאירועי האולימפיאדה.
תרומה זו היא הגדולה ביותר שקיבל מוסד תרבותי בבריטניה מתורם פרטי. 90 מהספינות אותן מנהל עופר מניפות את דגל אנגליה. ב-12 בנובמבר 2008 הודיעה שגרירות בריטניה בישראל כי אליזבת השנייה, מלכת בריטניה, החליטה להעניק לעופר תואר אצולה "כאות הוקרה על תרומתו לשימור מורשת הצי הימי של בריטניה".
עופר גם תרם ב-2008 3.3 מיליון פאונד לשיקומה של מפרשית בריטית מפורסמת מהמאה ה-19, שניזוקה קשות בעת שעגנה בנמל גריניץ' ליד לונדון.
תרם לבני העדה הדרוזית
במרץ 2009 תרם סמי עופר כמיליון שקלים וחצי להנצחת חללי צה"ל הדרוזים ולבית יד לבנים בדלית אל-כרמל. הוא תרם גם סכומים משמעותיים לבית ספר לתקשורת במרכז הבינתחומי בהרצליה, הקרוי על שמו.
עופר תרם גם לבניית אצטדיון כדורגל שייקרא על שמו. האצטדיון יוקם במבואות הדרומיים של חיפה ויכיל 32,000 מקומות. באצטדיון ישחקו קבוצות הכדורגל מכבי חיפה והפועל חיפה. עלות הקמת האצטדיון נאמדת בכ-430 מיליון שקלים. יצויין כי גם עיריית חיפה והמועצה להסדר ההימורים בספורט משתתפות במימונו.