פרשת הסחר עם איראן: האם משפחת עופר לא תגיע לדיון בכנסת?
בכנסת מצפים לדיון הצפוי להתקיים מחר סביב הפרשה לפיה חברות ישראליות סחרו עם איראן. אולם ל"כלכליסט" נודע כי בינתיים, אף נציג של "החברה לישראל" לא אישר את הגעתו לדיון. מדוברו של סמי עופר נמסר: "לא ידוע עדיין אם נגיע לוועדה". מאיר דגן: "ההתייחסות לפרשת האחים עופר מוגזמת"
בכנסת כבר מגהצים חליפות לקראת הדיון הצפוי להתקיים מחר (ג') סביב הפרשה לפיה חברות ישראליות סחרו עם איראן. אולם ל"כלכליסט" נודע כי עד לשעה זו אף נציג של החברה לישראל לא אישר את הגעתו לדיון. זאת אף שהדיון נערך לאור חשיפת העובדה כי חברות של סמי עופר ככל הנראה הפרו את איסור הסחר עם איראן.
כפי שנחשף ב"כלכליסט", פעלו האחים עופר באיראן משנת 2004 ואילך, ובין 2004 ל-2010 עגנו לפחות 7 מיכליות נפט שונות בנמל חארק האיראני. נודע גם כי ישנם עוד כ-200 חברות ישראליות הסוחרות בעקיפין ובדרכים עקלקלות עם איראן.
לוועדת הכלכלה אין סמכות להוצאת צווי הבאה, ולכן מלבד זלזול בכבודה של הכנסת, אי היענות להזמנתה לא מפר שום תקנה או חוק. בכנסת מעריכים כי ב'חברה לישראל' מקיימים כעת דיונים קדחתניים, שרק בסופם יגיעו למסקנה האם נוכחותם בוועדה תשפר את תדמית החברה או רק תדרדר אותה.
קנייה חזקה | קנייה | המתן | מכירה | מכירה חזקה |
אתמול, לקראת הדיון אמר היו"ר כרמל שאמה-הכהן: "מצב בו חברה ישראלית מובילה, או כזו הקשורה בה, סוחרת עם איראן בצורה ובמידה המביאה את ארה"ב להטיל סנקציות עליה הוא חור ענק מסוכן ואסטרטגי במאמץ הבלימה לתוכנית הגרעין האיראנית. ישראל חייבת, בבחינת נאה דורשת ונאה מקיימת, לסגור את הפרצה הזו ואף להיות סמן ימני בעניין זה".
חשוב להדגיש כי כך או כך, הדיון - אליו הוזמנו גם נציגי משרד החוץ, משרד הביטחון, משרד התמ"ת, משרד ראש הממשלה, המועצה לביטחון לאומי, התאחדות התעשיינים, פורום מנהלי כספים ראשיים וגורמים נוספים - לא יתבטל.
מדוברו של סמי עופר נמסר: "לא ידוע עדיין אם נגיע לוועדה".
בתוך כך, היום התייחס לראשונה ראש המוסד לשעבר, מאיר דגן, לנושא ואמר כי "ההתייחסות לפרשת האחים עופר מוגזמת ויצאה מפרופורציה". דגן אמר את הדברים בפני עיתונאים במהלך טקס הענקת פרס מוסקוביץ' לציונות.