האינדיאנאפוליס 500 במספרים
פרס של 2.7 מיליון דולר, 7 נשים, 100 שנים ו-380 קמ"ש להקפה המהירה בהיסטוריה של המירוץ
8
פעמים בעשור האחרון זכה באינדי 500 נהג לא אמריקאי. העובדה הזאת בטח לא עושה טוב לבלוטות הפטריוטיזם של המארגנים, אבל אין להם כל כך מה לעשות עם זה. כלומר, חוץ מלחייך יפה במסיבות העיתונאים ולהגיד שהם דווקא שמחים בשביל הבחור הנחמד ההוא מברזיל שלקח להם את הגביע שלוש פעמים
2,752,055
דולר היה הפרס למנצח במירוץ של השנה שעברה. קוראים לו דריו פרנצ'טי, הוא סקוטי עם שורשים איטלקיים, ובסוף יום העבודה שלו הוא יוצא מהמכונית הקטנה היישר לזרועותיה של השחקנית והדוגמנית אשלי ג'אד.
13,592,815
דולר היה סכום הזכיות הכולל ל־33 הנהגים שזינקו לאותו מירוץ. בעיקרון, שיטת החישוב של הפרסים מורכבת ומסובכת יותר משיטת הקיזוז של ליגת העל הישראלית, אבל הסכום המינימלי שמקבלים המשתתפים הוא סביב 150 אלף דולר.
7
נשים בלבד השתתפו עד היום באינדיאנפוליס 500. אגב, בשנים שבהן קו הזינוק כולל גם נשים, הקריאה המיתולוגית "Gentlemen, start your engines" מפנה את מקומה לקריאה "Ladies and gentlemen, start your engines".
100
שנים עברו כאמור מאז המירוץ הראשון שהתקיים ב־1911, אבל המירוץ עצמו התקיים רק 95 פעמים. שתי ההפסקות נגרמו - כמו שבטח כבר ניחשתם לבד - בגלל המעורבות האמריקאית בשתי מלחמות העולם.
110,000
דולר הוא הסכום שממנו תצטרכו להיפרד תמורת הזכות לשכור למשך שנה את ה־Tower Terrace - הסוויטה היקרה ביותר סביב המסלול האליפטי. תוכלו לארח שם עד 80 מחבריכם הקרובים ביותר, ולפנק אותם עם מזון גורמה, אלכוהול משובח ואפילו כרטיסי כניסה למאחורי הקלעים של המירוץ.
3
פעמים זכה במירוץ הנהג לואיס מאייר, אבל נדמה שהתרומה האמיתית שלו לאינדיאנפוליס 500 היתה בייסודה של "מסורת החלב". אחרי שזכה במירוץ בפעם השלישית תועד מאייר כשהוא שותה כוס חלב ענקית בדרכו לקבלת הגביע, מה שהוביל לכך שמאז 1956 ועד היום המנצח במירוץ נאלץ לעשות בדיוק את אותו הדבר. באמריקה כמו באמריקה, גם את המסורת הזאת כבר הצליחו לתרגם לכסף, והיום יצרניות החלב השונות כבר מתחרות על הזכות לתת חסות לרגע הספציפי הזה במירוץ.
380
קמ"ש היא המהירות שקבעה את זמן ההקפה המהיר ביותר בהיסטוריה של האינדי 500. רק לשם השוואה, 380 ק"מ זה בערך המרחק בין נתניה לאילת. עכשיו דמיינו שאתם נוסעים את כל זה בשעה.