$
בארץ

גורמים המעורבים בשוק התקשורת יוכלו לשלוט במיזם הסיבים של חברת החשמל

זאת במטרה להגדיל הסיכויים לגיוס משקיע חיצוני למיזם. הממשלה תדון בנושא ביום א', והיא תתבקש להעניק בלעדיות על סיבי חברת החשמל למשך 20 שנה

גילעד נס 10:2903.03.11

משקיעים מוסדיים המחזיקים בפחות מ-5% ממניות אחת או יותר מחברות התקשורת הישראליות יוכלו להתמודד על רכישת השליטה במיזם הסיבים האופטיים של חברת החשמל – כך ממליצים שר התקשורת, משה כחלון, ושר האוצר, יובל שטייניץ, לקראת אישור כניסתה של חברת החשמל לתחום התקשורת בישיבת הממשלה

שתערך ביום א'.

 

חברת החשמל תחזיק ב-49% ממניות חברת התקשורת, שתתבסס על סיבים אופטיים שפרסה חברת החשמל עד כה ושתפרוס בעתיד, אך השליטה בחברה תהיה בידי משקיע חיצוני שיבחר במכרז האמור להתפרסם בחודשים הקרובים.

 

בהחלטת הממשלה המקורית מיולי 2010, שהגדרותיה התבססו על הגדרות בחוק התקשורת, נאסר על גורמים המעורבים בחברות תקשורת אחרות להשתלב במיזם, למעט לאחר אישור מיוחד של שר התקשורת, אולם לאחר שהתברר כי הסיכוי לגייס שותף חיצוני שאינו מעורב בתחום התקשורת קטן, ולאור חוות דעת משפטית שהעבירו היועצים המשפטיים של משרדי התקשורת והאוצר, תתבקש הממשלה לאשר כי גם מי שמחזיק מניות מיעוט (עד 5%) בחברת תקשורת אחרת יוכל להחזיק בשליטה במיזם התקשורת של חברת החשמל.

 

בנוסף, הממשלה תתבקש לאשר כי מיזם התקשורת החדש ישתמש באופן בלעדי בתשתית הסיבים הקיימת בחברת החשמל, בעוד בהחלטת הממשלה המקורית נקבע כי חברת החשמל לא תעניק בלעדיות לחברת התקשורת. עם זאת, הבלעדיות תוגבל למשך 20 שנה, או עד שנתח השוק של מיזם התקשורת החדש, מבחינת הכנסות, יגיע ל-40% מהיקף כלל ההכנסות של שוק התקשורת הישראלי משירותי תקשורת על גבי סיבים אופטיים, או שהמיזם לא יעמוד בחובת פריסת הסיבים בכל רחבי המדינה על פי לוח הזמנים שיורה לו שר התקשורת. בנוסף, באם יתברר כי לא ניתן, מטעמים הנדסיים או מגבלות כלשהן ברשת הסיבים של החברה, לספק שירות לגורם חיצוני, יבחן נושא הבלעדיות מחדש. הסיבים האופטיים שיפרוס המיזם החדש יהיו כמובן בשליטתו הבלעדית.

 

נושא נוסף שידון בישיבת הממשלה הוא מידת השליטה של המדינה על המיזם – מכיוון שהמיזם צפוי להיות בשליטתו של גורם חיצוני, גורמים שלטוניים כרשות החברות הממשלתיות, הממונה על השכר ורגולטורים אחרים במגזר הציבורי אינם יכולים לפקח על המיזם. עם זאת, ברשות החברות קוראים לממשלה לאפשר לרשות לאשר את מסמכי היסוד של מיזם התקשורת, וגם ההסכם בין השותף החיצוני לחברת החשמל ידרש לקבל אישור של הוועדה שתפקידה לאתר את המשקיע החיצוני, שבה חברים גם נציגי המדינה (בנוסף לעובדי חברת החשמל). שאר פעילותה של החברה תפוקח בידי משרד התקשורת, שיעניק לה רישיון תקשורת מתאים.

 

הממשלה תתבקש גם לאשר כי בוועדה שתעסוק באיתור המשקיע החיצוני והגעה להסכם עימו, ישולבו שני נציגי חברת החשמל, שאחד מהם ישמש כיו"ר הוועדה, בעוד החלטת הממשלה המקורית קבעה כי מנכ"ל חברת החשמל ישמש כיו"ר. עקב התפטרותו של מנכ"ל החברה הנוכחי, עמוס לסקר, הצפוי לעזוב את תפקידו בסוף החודש, חוששים במשרדי התקשורת והאוצר כי עד למינוי מנכ"ל חליפי לא ניתן יהיה מבחינה משפטית להתחיל את פעילות הוועדה, ולפיכך המליצו על שינוי הנוסח המגדיר את נציגי חברת החשמל בוועדה זו, שיאפשר מינוי של אדם אחר מטעם החברה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x