עובדי מפעלי ים המלח: ההנהלה מביאה עובדי קבלן שיעבדו במקומנו
העובדים טוענים לפגיעה בחופש ההתארגנות ופנו לבית הדין האזורי לעבודה בבאר שבע בבקשה להוציא צו שימנע מההנלה להעסיק את עובדי הקבלן בתקופת השביתה
18:3730.01.11
"הנהלת מפעלי ים המלח פוגעת בחופש ההתארגנות", כך האשימו היום (א') עובדי המפעלים, מקבוצת כיל, שלטענתם החברה מנסה להכניס עובדי קבלן לעבוד בחברה במקום העובדים הקבועים ששובתים מזה כמעט חודש.
העובדים פנו אל בית הדין האזורי לעבודה בבאר-שבע, שקבע דיון בנוכחות נציגי
"כבר משבוע שעבר אנחנו מנסים למנוע מעובדי הקבלן להיכנס למפעל והם כל הזמן מנסים למצוא פירצות בשביל להכניס אותם ואנחנו כמו חתול ועכבר", אמר יו"ר הוועד, ארמונד לנקרי, ל"כלכליסט".
מהנהלת מפעלי ים המלח נמסר בתגובה כי היא "מביעה פליאה מכך שמועצת עובדי מפעלי ים המלח פונה לבית הדין לעבודה בבקשה לסעד זמני, בעוד היא עצמה מפירה בצורה גסה את הנחיות בית הדין. הנהלת מפעלי ים המלח נוהגת בהגינות ובאחריות ואין בכוונתה לשבור את השביתה באמצעות גיוס עובדי קבלן שיחליפו את העובדים. יחד עם זאת, במפעל עובדים מספר מועט של קבלנים המספקים שירותים ועבודות פיתוח במפעלים בדרך קבע. קבלנים אלו אינם מבצעים עבודות במקום עובדי החברה. עובדים אלו אינם חלק מסכסוך העבודה ולצערנו ובניגוד לחוק, וועד העובדים מונע את כניסתם לעבודה ומונע מהם פרנסה ללא כל צדק".