מבקר המדינה בדו"ח גלנט: יש בעיות, אין זדון מובהק
בחוות הדעת שהגיש לינדנשטראוס ליועץ המשפטי לממשלה, נמתחה ביקורת על הרמטכ"ל המיועד, אך אין קביעה אם ראוי למנותו. המבקר מאשר שהתגלו סתירות בדבריו בפרשת הקרקעות, אך קובע שלא ניתן לקבוע כי נגרמו בזדון מצדו. הכדור עובר למגרש של וינשטיין
מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, העביר הערב (יום ד') ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, את חוות הדעת שלו בנוגע לפרשת הקרקעות של הרמטכ"ל המיועד, אלוף יואב גלנט. בחוות הדעת מותח המבקר ביקורת על גלנט, אך אינו קובע אם הוא ראוי להתמנות לרמטכ"ל או לא.
ככל
המבקר העביר הערב ליועץ המשפטי וינשטיין מכתב בן שבעה עמודים, שבו נמצאים עיקרי הדברים, ועוד מסמך בן 25 עמודים, שבו מתוארת התמונה המלאה של פרשת הקרקעות, כפי שנבדקה במשרדי המבקר. הבדיקה נמשכה כחמישה שבועות. היועץ המשפטי לממשלה הביע שביעות רצון מהבדיקה המהירה שביצע משרד המבקר.
המבקר התבקש להעריך האם גלנט נהג באופן פסול והשתלט על אדמות מדינה במושב עמיקם שבו הוא מתגורר. מאז השימוע שערך לינדנשטראוס לגלנט ביום א' שקדו אנשי משרדו על איסוף הממצאים, ושינו חלק מטיוטת חוות הדעת של המבקר. עם זאת, לדברי גורמים בכירים במשרדו של לינדנשטראוס, לא שונו דברים מהותיים, אלא בעיקר עניינים טכניים. בדו"ח עשויות להיות מוטחות האשמות גם במנהל מקרקעי ישראל.
אם היועץ לא יגבה את גלנט: הממשלה תחליט
כעת, משהחומר הועבר לידי וינשטיין, הוא יצטרך להחליט עד ל-1 בפברואר אם ימשיך להגן על מינוי גלנט בבג"ץ או יסיר את התנגדותו לעתירה שהוגשה בניסיון למנוע את המינוי. אם היועץ יחליט להמשיך להגן על מינוי גלנט, יבהיר וינשטיין
לשופטי בג"ץ את הנקודות שביקשו להבהיר. במקרה כזה, נמוכים הסיכויים שבג"ץ יתערב במינוי. עם זאת, אם היועץ יחליט שלא להגן על מינוי גלנט בבג"ץ, סביר להניח שהסוגייה תונח לפתחה של הממשלה, שתצטרך להכריע בעצמה כיצד לנהוג. במקרה כזה, הסיכויים שגלנט לא יכהן כרמטכ"ל ושהממשלה תמצא מועמד אחר - גבוהים.
כך או כך, לאחר הגשת הממצאים ליועץ אמורה כעת מחלקת הבג"צים של פרקליטות המדינה לקיים התייעצויות יחד עם וינשטיין ואנשי לשכתו, כדי להחליט כיצד לפעול. מחלקת הבג"צים תתכנס כדי לדון בנושא כבר מחר, והיועץ עצמו - שעסוק כעת בישיבות בנוגע לתיק אביגדור ליברמן, צפוי להיכנס לעובי הקורה רק ביום א' הקרוב.