בכירי השותפויות: עלות אבטחת מתקני הגז יכולה להגיע ל־100 מיליון שקל בשנה
רה"מ נתניהו: "אין ספק שהמשאב הזה הוא יעד אסטרטגי שאויבי ישראל ינסו לפגוע בו. ועל כן החלטתי שהמדינה תיקח חלק בהגנה על הנכסים שלה"
אבטחת מתקני הפקת הגז בלב ים תעלה למדינת ישראל 40–100 מיליון שקל בשנה, תלוי בסוג האבטחה שהמדינה מסוגלת ורוצה להעניק - כך מעריכים בכירים בשותפויות הגז. לעומת זאת, במשרד האוצר מעריכים את עלות האבטחה במיליוני שקלים בודדים בשנה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו נתן סוכרייה
עם זאת, בכיר בענף אמר ל"כלכליסט" שעלויות הביטחון "בטלות בשישים" לעומת עלויות ההפקה הכלליות של שני מאגרי הגז מול חופי ישראל.
מדינת ישראל כבר חולקת בהוצאות האבטחה של אסדת הפקת הגז בים תטיס, היחידה בישראל, הממוקמת כ־30 ק"מ מערבית לאשדוד. זאת, מפאת המיקום האסטרטגי של האסדה, בגבול המים הכלכליים של ישראל. בין השאר מדובר בפטרול של ספינות חמושות באזור האסדה ובאבטחה על האסדה עצמה, שכוללת לפי הערכות יוצאי יחידות קרביות של צה"ל.
קידוח תמר שונה במהותו מקידוח ים תטיס בשל העובדה שמדובר בקידוח במים עמוקים שלא יצריך אסדה ואבטחה לאחר הנחת הצינורות על קרקעית הים - בעומק 1,700 מטר. הצינורות אמורים להיות מונחים, לפי הערכת החברה, עד אמצע 2013.
במקרה של קידוח לווייתן, בעיית האבטחה מורכבת יותר: מדובר בקידוח רחוק (140 ק"מ מהחוף) שיארך זמן רב, כך שלא ברור מה רמת האבטחה שתידרש שם ולאילו פרקי זמן.