וינרוט על טענת השוחד: "זה כמו לומר שאני מולקולה והשתניתי בגלל חיידק"
וינרוט: "אם פעלתי כך בתיקים אחרים, למה עם ויטה זה שוחד?" התובעת: "גם אם הוא נתן לאנשים אחרים ממניעים אלטרואיסטים זה דבר אחד, ולא קשור למקרה הזה"
14:5005.01.11
משפט וינרוט נכנס לישורת האחרונה והרוחות מתחממות: הבוקר התעורר ויכוח בבית המשפט המחוזי בתל אביב שבו מתנהל המשפט, בין התביעה לבין ההגנה, לגבי העדים שמעידים להגנתו של וינרוט. עדים אלה מספרים על הטיפול שקיבלו במשרדו של וינרוט ועל מנהגו לטפל בחינם בתיקים הנוגעים ללבו.
ראש
אחת מסנגוריו של וינרוט, עורכת הדין איריס ניב-סבג שהובילה את החקירה הגיבה בחריפות לדבריה של כהנא וטענה כי מדובר בעדויות עובדתיות הנוגעות לשגרת עבודתו של וינרוט וכי יש בהן להשפיע ישירות ואף להפריך את טענת הפרקליטות לפיה שכר הטרחה הנמוך ששילם ויטה הוא למעשה שוחד. לטענת ההגנה, העובדה כי נגבה מויטה שכר טרחה נמוך אינו חריג אצל וינרוט.
וינרוט עצמו המחיש את הדברים באמצעות משל וטען כי אם הוא מתנהג בצורה מסוימת במקרים אחרים, ניתן להסיק שבמקרה של ויטה לא בוצע הדבר "בעד" דבר מה, וכי לא היה קשר סיבתי בין מתת השוחד לבין מה שהתקבל. "זה כמו לומר שאני מולקולה ואני השתנתי בגלל חיידק, שפעלתי בגלל מוטציה. אבל אם פעלתי בדיוק כך גם במקרים אחרים ושזו דרך המלך שלי, זה אומר שלא השתניתי בגלל חיידק ושאין קשר סיבתי".
התובעת, עו"ד כהנא אמרה: "אנחנו מדברים על המודעות של וינרוט, שמה שהוא נותן עשוי להשפיע על הלך דעתו של ויטה. גם אם הוא נתן לאנשים אחרים ממניעים אלטרואיסטים זה דבר אחד, ולא קשור למקרה הזה". סנגוריו של וינרוט התפרצו ואמרו כי גם במקרה הזה צריך להוכיח שהדבר בוצע "בעד".
שופט בית המשפט המחוזי גלעד נויטל, העיר הערה מהותית ועניינית, לפיה מן הראוי להביא עדים בעלי תפקיד ציבורי, מהם יכול היה וינרוט לצפות או לבקש תמורה, כמו במקרה לכאורה של ויטה.
פרט לאירוע זה, המשיכו והעידו הבוקר מטעמו של וינרוט לקוחות שבהן טיפל וינרוט ללא תמורה או בתמורה לשכר טרחה נמוך. כל העדים ציינו את עבודתו המקצועית של וינרוט ואת העובדה כי הוא מעולם לא ביקש דבר בתמורה.