$
בארץ

המדינה תציע לשותפות במאגר תמר לרכוש מהן גז במשך 25 שנה

הנושא עלה בשיחות שהתקיימו בסוף השבוע במסגרת ועדת ששינסקי. מטרת הצעד - לשכנע את הבנקים המממנים את קידוח תמר שתזרים המזומנים של השותפות מובטח

ליאור גוטמן 22:0401.01.11

מדינת ישראל תציע לשותפות במאגר תמר לרכוש מהן חלק מהגז שיופק בו. הנושא נידון בשיחות שהתקיימו בסוף השבוע במסגרת ועדת ששינסקי, לקראת פרסום המסקנות הסופיות שלה.

 

בשבועות האחרונים טענו חלק מהשותפות בקידוח כי אובדן לקוחות פוטנציאלים, כגון החברה לישראל, פוגע במאמציהן

להשיג מימון לפיתוח המאגר. מטרת הצעד היא ליצור לקוח חדש ומחויב לרכישת הגז, ולשכנע בכך את הבנקים הזרים והמקומיים שמעניקים מימון להפקת הגז כי בכל תסריט של מיסוי יובטח תזרים המזומנים של השותפות בתמר.

 

בשלב זה נבחנת רכישה של עד 60% מכמות הגז במאגר (כ-150 BCM) במשך תקופה של 25 שנה. המהלך אמור להקל על הבנקים להעניק את הכסף הדרוש לפיתוח מערכת ההולכה לישראל עד תחילת 2013.

  

במסגרת השימועים שנערכו לשותפות תמר לקראת פרסום המסקנות הסופיות של ועדת ששינסקי, טענו נציגי דלק אנרגיה וישראמקו, שמחזיקות יחדיו ב-60% מהשותפות, כי מסקנות הביניים הביאו להקפאת פיתוח המאגר, בשל חוסר ודאות של הבנקים בדבר הענקת המימון הנדרש בשווי 3 מיליארד דולר. על אף שנציגי נובל אנרג'י טענו בזמן השימוע שאין שום בעיית מימון נראית לעין, המדינה שוקלת להיעתר לבקשת השותפות בהענקת התחייבות לרכישת הגז.

 

פרופ' איתן ששינסקי, העומד בראש הוועדה, הכריז בראיון ל"ניו יורק טיימס" בסוף השבוע כי המסקנות הסופיות של הוועדה יורידו את נטל המס המקסימלי של החברות מרמה של 66% לרמה של 55%-60%. לפי המסתמן, הוועדה אכן נוטה לרכך מעט את מסקנות הביניים ולהוריד את חלקה של הממשלה ב-5%-8%. 

 

פרט לכך, חברי הוועדה עשויים להתייחס במסקנות הסופיות למבנה לווייתן, שהשבוע דווח כי נמצאו בו 453 BCM (מיליארד מ"ק) גז טבעי, פי 87 מהצריכה הממוצעת שנרשמה בישראל במהלך כל 2010.

 

הטבות נוספות שנשקלות הן מציאת מתווה מיסוי נפרד לחזקות קידוח, כלומר למאגרים שהוכח שהם מסחריים (כגון תמר או דלית) ופריסת שיעור המיסוי בהן לתקופה ארוכה יותר מאשר כיום, משבע לעשר שנים. הטבה נוספת שנשקלה היא מתן ערבות מדינה לפיתוח מאגר תמר. המסקנות הסופיות יוצגו ביום שני או שלישי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x