סמנכ"ל השיווק של בזק: "המשק יכול לחסוך לפחות מיליארד שקל בשנה מהפחתת דמי הקישוריות"
החברה פרסמה הבוקר את תעריפי השיחות שלה לאחר הפחתת דמי הקישוריות בסוף השבוע הקרוב, וחשפה כי תציע חבילות דקות בתשלום אחיד לכל היעדים
בבזק מתכוננים ליום שאחרי הפחתת הקישוריות - היום (ב') הכריזה החברה כי לאחר הפחתת דמי הקישוריות, שתיכנס לתוקפה בשבת, ה-1 בינואר, יעמוד מחיר שיחה מבזק לטלפון סלולרי על 14.74 אגורות (כולל מע"מ), לעומת 33.48 אגורות כיום.
החברה צפויה להשיק בשבועות הקרובים קמפיין
בזק ממתינה לאישור משרד התקשורת למסלולי שיחות המתומחרים בהתאם לדמי הקישוריות החדשים, ולראשונה תציע מחיר אחיד לשיחה מהנייח לטלפונים נייחים וטלפונים ניידים. כך, למשל, החברה תשווק חבילה הכוללת תשלום חודשי על קו הטלפון ו-300 דקות לכל היעדים תמורת מחיר מבצע של 49.9 שקל לחודש בחצי השנה הראשונה, כאשר לאחריה יעמוד המחיר על 69.9 שקל לחודש. חבילות דומות המכילות 600 ו-750 דקות שיחה חודשיות לכל היעדים יוצעו ב-64.9 שקל ו-74.9 שקל, בהתאמה, ולאחר חצי שנה יגבה עבורן 79.9 שקל ו-89.9 שקל, בהתאמה.
חבילות הדקות שתציע בזק מעניקות ללקוח מחיר שבין 10 אגורות ל-16.6 אגורות לדקה לכל היעדים בחצי השנה הראשונה (בהתאם לבנק הדקות שיבחר), ומחיר שבין 12 ל-23.3 אגורות לדקה (בהתאם לבנק הדקות שיבחר) בחצי השנה השניה. בבזק מסבירים כי בהתחשב בעובדה שמחירו הרשמי של קו הטלפון של בזק כיום עומד על 56 שקל לחודש, עלות המגולמת בבנק הדקות שרוכש הלקוח, העלות לדקה הממוצעת אף צונחת אל מתחת ל-5 אגורות.
"גם ללא שינוי בדפוסי השימוש צפוי המשק הישראלי לחסוך כמיליארד שקל בשנה הקרובה מהפחתת דמי הקישוריות, שיגזר מתשלום נמוך יותר לכל ספקי הטלפוניה הקווית לשיחות לטלפונים ניידים", אומר גוראון. חישוב זה מעמיד את החיסכון של לקוחות בזק על כ-660 מיליון שקל, כאשר להערכת בזק מוסדות ציבוריים יחסכו כ-100 אלף שקל בחודש, עסקים קטנים כ- 5,000 שקל בחודש, ומשפחה ממוצעת המחזיקה ב-3.5 טלפונים סלולריים תחסוך כ-200 שקל בשנה.
הערכותיה של בזק נסמכות על בדיקות שערכה, ולפיהן לקוח ממוצע משוחח מהבית כ-270 דקות בחודש לטלפונים קוויים, וכ-80 דקות בחודש לטלפונים סלולריים. עוד מצא סקר שקיים מכון טלסקר עבור בזק בחודש נובמבר האחרון כי 60% מהשיחות לטלפונים סלולריים בעת שהלקוח מצוי בבית מתבצעות באמצעות הטלפון הסלולרי, ו-15% מהשיחות לטלפונים נייחים בעת שהלקוח נמצא בסמוך לטלפון קווי עדיין מתבצעות בטלפונים סלולריים.
"כל משפחה תוכל לחסוך כ-2,300 שקל בשנה"
כזכור, חברות הסלולר טענו במהלך השימוע בנושא דמי הקישוריות, וגם בעתירות שהוגשו לאחר מכן לבג"ץ, כי משרד התקשורת בחן רק את ההשפעה המיידית על הכנסותיהן ורווחיהן מהפחתת דמי הקישוריות, אולם סירב לדון בהשפעה הכוללת על שוק התקשורת כתוצאה מהסטת שיחות רבות מהרשתות הסלולריות לרשתות הנייחות, הסטה שעלולה להפחית את הכנסותיהן של חברות הסלולר במאות מיליוני שקלים בשנה. הערכותיה של בזק לגבי הסטה פוטנציאלית שכזו רק צפויות ללבות מחדש את הוויכוח בנושא.
"המשך דפוסי השימוש הללו יפחיתו את הוצאות המשק במיליארד שקלים, ולקופת בזק לא יכנס שקל, כיוון שהחיסכון בדמי הקישוריות יגולגל אל הצרכן", אומר גוראון מבזק. לדבריו, פוטנציאל החיסכון גדול אף יותר באם הלקוח הישראלי ישנה את דפוסי השימוש שלו. "אם יסיט משק בית רק 10% מהשיחות שהוא מקיים היום בבית מהנייד לנייד אחר, ויבצען מהנייח, הוא יחסוך כ-12% מהוצאות התקשורת שלו, חיסכון שיתבטא בהפחתה של כ-900 שקל בשנה בחשבון התקשורת הכללי". להערכת בזק, הסטת 30% מהתעבורה מהנייד לנייח תביא לחיסכון של כ-4 מיליארד שקל בהוצאות התקשורת של המשק, וחיסכון של כ-2,300 שקל בשנה לכל משפחה.
בבזק מתכוונים להשיק בקרוב גם שירותים חדשים על גבי רשת הטלפוניה ללקוחות הנמצאים באיזורי הכיסוי של רשת ה-NGN, בהם תכונות חדשות במוצר המרכזיה הביתית, המאפשרת להוציא ולקבל 3 שיחות בו זמנית מקו אחד של בזק, והמשך החיבור בין שירות השיחות על גבי האינטרנט האלחוטי Bphone לקו הביתי.