ההסתדרות והאוצר יגבשו תוך 30 יום תוכנית למיזוג תעש עם התעשייה האווירית או עם רפאל
ברק, שטייניץ ועיני הסכימו שתעש תופרט באמצעות מכירה במכרז אך לא הכריעו בסוגיית רשת הביטחון שתינתן לעובדים
צוות בראשות יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, ומנהל רשות החברות, דורון כהן, ימליץ תוך 30 יום כיצד ניתן למזג את התעשייה הצבאית עם רפאל או עם התעשייה האווירית, כך החליטו שרי הביטחון והאוצר. השניים נפגשו ביום חמישי האחרון עם יו"ר ההסתדרות עופר עיני.
ברק,
כרגע עומדת המחלוקת בנושא רשת הביטחון לעובדים שיישארו בחברה לאחר הפרטתה על כ-300 מיליון שקל בלבד. שטייניץ, עיני וברק סיכמו להיפגש שוב ולדון בנושא בתוך כשבועיים. במקביל הוחלט להסמיך את הדרגים המקצועיים להכין תוכנית למיזוג תעש עם אחת מהחברות הביטחוניות האחרות. בשנת 2005 כבר התקבלה החלטת ממשלה על הפרטת תעש באמצעות מיזוג עם אחת מהתעשיות הביטחוניות אולם זו לא יצאה אל הפועל.
לפני כשנה וחצי חידשה המדינה את התוכנית להפרטת תעש. הנהלת החברה הציעה מהלך של הנפקה בשני שלבים, ואולם מנהל רשות החברות, דורון כהן, טען כי החברה אינה בשלה פיננסית למהלך כזה וביקש להוציא אותה למכרז. בחודשים האחרונים נקלע המשא ומתן למבוי סתום והדירקטוריון החליט על פיטורי 500 עובדים כיוון שעל החברה רובצות גם עלויות כבדות של אחזקת קווים אסטרטגיים ותשלום לפנסיונרים. שר הביטחון ביקש מהחברה להקפיא את הפיטורים בעבר על מנת להגיע לפתרון מוסכם בנוגע למצבה של החברה.
לפני כשבועיים כשהתחדשו המגעים ונתקעו הודיע הדירקטוריון כי הוא מחדש את התוכנית לפיטורי 500 מבין 950 העובדים שצפויים לעזוב את החברה ממילא במסגרת ההפרטה. דירקטוריון החברה התבקש היום להקפיא שוב את המהלך כדי לקדם פתרון מוסכם למצבה של החברה אולם במקביל צפויה להתחיל פרישה מוקדמת של עובדים מרצון.
יו"ר ועד העובדים בתעש איציק יהודה אמר היום: "אני שמח שסוף כל סוף התקבלה החלטה הגיונית שמכילה את ההבנה לחשיבותה של תעש לביטחון ישראל".